Un nou planejament urbanístic permetrà la instal·lació d’ascensors exteriors en 14 edificis del barri del Polvorí

Els habitatges van ser construïts per Fomento als anys seixanta i estan situats als carrers Ferrocarrils Catalans, Foneria, Riudaura, Segura i Onyar, una zona molt condicionada per la pendent de la muntanya de Montjuïc.

Un nou planejament urbanístic permetrà la instal·lació d’ascensors exteriors en 14 edificis del barri del Polvorí

Un total de 14 edificis del barri del Polvorí de la Marina del Port, construïts durant els anys seixanta, podran comptar amb nous ascensors. Un cop quedi definitivament aprovat el Pla de Millora Urbana, que ja va passar un primer tràmit al plenari del Districte, es permetrà la construcció d’aquests elevadors als edificis: “tots els edificis, excepte en dos casos, els ascensors es construiran a fora, ja que al forat de l’escala no es podien instal·lar, i és per aquest motiu que es promou la modificació d’aquest pla especial que regula com s’han d’aixecar els ascensors per la part externa de l’edifici”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc.

Els edificis van ser construïts pel Fomento Inmobiliario de España i estan situats als carrers Ferrocarrils Catalans, Foneria, Riudaura, Segura i Onyar, una zona molt condicionada per la pendent de la muntanya de Montjuïc. El planejament regularà les diferents tipologies d’ascensors, en funció de cada edifici, per això en alguns casos trobarem l’elevador al costat de l’accés a l’edifici i en altres edificis, l’ascensor es construirà just al darrere del bloc.

Quan s’aprovi definitivament el planejament, cada comunitat de veïns haurà de decidir si finalment instal·la o no aquests ascensors. Tot i que el Districte subvencionarà una part d’aquestes obres de rehabilitació, “els mateixos veïns seran els que assumeixin el cost total dels ascensors”, segons Jiménez. Són diverses les comunitats de propietaris que estan interessades en aquest projecte que s’executarà progressivament, en funció de la voluntat que tingui cada comunitat en fer-ho, durant els pròxims anys.

Pedro Sánchez, vocal de l’Associació de Veïns i Veïnes del Polvorí, explica que algunes comunitats veïnals ja s’han reunit per valorar la proposta, i agraeix al Districte que es pugui tirar endavant aquesta aprovació urbanística que permeti la construcció d’aquests ascensors, ja que “trobem molta gent gran que viu en aquests edificis”. Tot i això, no descarta que algunes comunitats no s’ho puguin permetre “perquè algunes persones tenen unes pagues molt petites, per això caldrà estudiar tots els casos”.

ascensorsbarridelpolvorilamarinajuliolde2018-02

ascensorsbarridelpolvorilamarinajuliolde2018-03

ascensorsbarridelpolvorilamarinajuliolde2018-04

ascensorsbarridelpolvorilamarinajuliolde2018-05

ascensorsbarridelpolvorilamarinajuliolde2018-06

Compartir: