La Viquimarató de Sants crea nous articles sobre el barri a l’enciclopèdia lliure

Amical Wikimedia i el Col·lectiu Patrimonis Invisibles van promoure de nou aquesta trobada que vol fer augmentar el nombre d’articles sobre els nostres barris a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia. Dissabte van organitzar una ruta històrica pel barri i una trobada a la Biblioteca del Vapor Vell.

La Viquimarató de Sants crea nous articles sobre el barri a l’enciclopèdia lliure

La Viquimarató de Sants va comptar amb la seva segona trobada aquest passat cap de setmana, on diversos participants van apropar-se fins a la Biblioteca del Vapor Vell. Amical Wikimedia i el Col·lectiu Patrimonis Invisibles van promoure de nou la iniciativa que vol augmentar el nombre d’articles sobre els nostres barris a l’enciclopèdia lliure Viquipèdia. Agus Giralt, del Col·lectiu Patrimonis Invisibles, va explicar que a partir d’aquesta activitat es “vol donar visibilitat diversos espais i patrimonis propers i desconeguts del nostre districte, volem donar-li la rellevància que necessiten”.

Com a novetat d’enguany, durant el matí els participants van sortir al carrer amb la càmera de fotos per fotografiar els diferents espais del districte que volien introduir a l’enciclopèdia, per això van realitzar una ruta històrica. Després de dinar tots junts, i a la tarda, van apropar-se fins a la biblioteca, on van executar la part més tècnica com crear, editar i introduir els articles a la xarxa, amb l’ajuda d’Amical Wikimedia. A més, per tractar el contingut de l’article, es va fer ús del fons del catàleg de la biblioteca que parlen de la història local del barri. En total es va introduir una llista de deu articles com el Cinema Liceu, la fàbrica Germans Climent o la casa de fotografia Daguerre.

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-01

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-02

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-04

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-05

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-06

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-07

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-08

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-09

viquimaratodesantsvaporvelldesembrede2015-10

Fotos: EL3.CAT i Ricard Marco.

Compartir: