Posada en marxa “agredolça” del nou Poliesportiu de la Marina

Després de molts anys reivindicant-lo, el veïnat de la Marina celebra l'obertura d'aquest nou equipament, però es mostra insatisfet, ja que considera que aquest complex s'ha de completar amb la instal·lació d'una piscina i una sala de fitness. [[Vegeu reportatge fotogràfic del nou poliesportiu]]

Posada en marxa “agredolça” del nou Poliesportiu de la Marina

El Poliesportiu de la Marina ha entrat en funcionament aquest mes de juliol aprofitant el seu ús per part del Campus Olímpia, un programa municipal que any rere any acull als més joves per realitzar activitats lúdiques i de lleure coincidint amb les vacances d’estiu.

El nou equipament esportiu, situat al carrer de l’Energia, a tocar de les pistes de petanca i del camp de futbol de l’Energia, té una superfície de 2.500 metres quadrats. Aquest compta amb pista poliesportiva i grades: “Volem que s’hi practiqui qualsevol tipus d’esport, apostem per esports poc coneguts o poc practicats, i en algun moment volem que sigui aprofitat per un altre tipus d’espectacle”, explica Esther Pérez, consellera de govern del barri de la Marina. També hi haurà un vestíbul amb control d’accessos, una infermeria, una zona de vestidors col·lectius i una zona de vestuaris per àrbitres i tècnics, un espai de serveis de pista, un espai per administració i instal·lacions tècniques, un magatzem per material i un altre magatzem per al material de neteja.

El pavelló pot acollir fins a 105 persones, els vestidors fins a 120, i a la graderia hi podran seure fins a 300 espectadors. Cal destacar l’enginyeria sostenible del poliesportiu, amb una connexió a la xarxa Ecoenergies, que hi subministra fred i calor tant per a la climatització com per a l’aigua sanitària. A més, es tracta d’un espai totalment accessible, ja que pel carrer del Coure s’hi ha instal·lat una rampa que permet assolir la cota des del carrer.

El nou poliesportiu es troba en un solar de 18.525 metres quadrats i l’Ajuntament ha invertit més de 3 milions i mig en la seva construcció. El nom de Poliesportiu la Marina es va escollir de forma popular, a través d’un procés participatiu que va impulsar l’entitat La Marina Viva. 748 veïns i veïnes van participar a través de les xarxes socials i de manera presencial. El 54% van escollir l’opció guanyadora, mentre que la resta ho va fer per la segona opció, Energia.

Després de molts anys reivindicant-lo, el veïnat de la Marina celebra l’obertura d’aquest nou equipament. Tot i això, aquest es mostra insatisfet, ja que considera que aquest complex s’ha de completar amb la instal·lació d’una piscina i una sala de fitness. És per això que Antonio Guillén, president de la Unió d’Entitats de la Marina creu que, durant aquest mandat, “el govern hauria de fer alguna gestió per començar amb els tràmits del projecte tècnic d’aquests dos espais demandats”.

L’actual govern, però, assegura que es va trobar amb aquest projecte aprovat “on només es parlava de construcció del poliesportiu i s’abrandava, a priori, la idea de la piscina i la sala de fitness, ens va sorprendre”, diu Pérez. És per aquest motiu que la posada en marxa d’aquest complex “ens deixa un gust agredolç i una sensació ambivalent”, puntualitza Pérez, qui assegura que “continuem defensant la piscina al barri”, tot i que no és una prioritat: “Això no vol dir que estiguem treballant amb ella, hi estem treballant perquè aquesta sigui més barata, estem intentant fer un projecte per presentar-lo durant el proper mandat perquè hi hagi un compromís”.

El pròxim mes de setembre s’inaugurarà el nou equipament, de la mà de la Taula d’Esports i entitats del barri que organitzaran un conjunt d’activitats obert a tot el veïnat, que podrà veure “les possibilitats que hi haurà, fent tastets”, avança Pérez.

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-01

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-02

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-03

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-04

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-05

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-06

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-07

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-08

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-09

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-10

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-11

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-12

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-13

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-14

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-15

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-16

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-17

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-18

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-19

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-20

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-21

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-22

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-23

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-24

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-25

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-26

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-27

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-28

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-29

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-30

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-31

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-32

noupoliesportiulamarinacarrerenergiajuliolde2017-33

Fotos: Dani FernándezLa Marina Viva

Compartir: