La publicació santsenca “La Burxa” celebra el 15è aniversari a la plaça Bonet i Muixí i Can Vies

La plaça Bonet i Muixí va ser l’escenari divendres al vespre de la celebració, on també es va fer la presentació del nou disseny del diari mensual, acompanyat de l’espectacle de circ social a càrrec dels especialistes de PirArt. << Vegeu reportatge fotogràfic >>


La plaça Bonet i Muixí va ser l’escenari divendres al vespre del 15è aniversari de la publicació santsenca La Burxa, on també es va fer la presentació del seu nou disseny, acompanyat de l’espectacle de circ social a càrrec dels especialistes de PirArt i d’una breu exposició sobre la seva història. Al llarg de tota la vetllada s’hi va viure un ambient assembleari, proper al model seguit per la publicació mensual, que va acabar amb un sopar al Centre Social Autogestionat de Can Vies.

“La Burxa està donant un pas endavant; s’està actualitzant”, explica Dani Martínez, membre de la publicació. Durant la presentació, Martínez va parlar d’una doble innovació, tant per la nova web laburxa.cat, com per la possibilitat d’accedir amb immediatesa a “informació actualitzada, d’entitats i de col·lectius del barri”, sense esperar a la publicació mensual, així com una participació activa a xarxes socials, com SomSants.

Sota lemes reivindicatius com “Festa sí, lluita també”, els joves membres de PirArt van representar una peça breu, de fusió amb diferents arts escèniques, amb una voluntat crítica, però sense perdre el sentit de l’humor. En aquesta línia, van tractar temes com ara la dependència alemanya i la repressió, passant per figures més concretes, com la del regidor del Districte, a partir de jocs amb foc, malabars i estris com el diàbolo. Els espectadors també van ser part activa de l’espectacle, sent tancats pels artistes en un cordó policial.

La Burxa va néixer l’any 1998, “una època molt convulsa al barri pels desallotjmanets massius”, explica Irene Jaume, una altra membre del periòdic. El motor van ser “els moviments socials de Sants”, ja que “van veure la necessitat de seguir la seva lluita”, presentant d’aquesta manera “informació que no tenien els diaris convencionals”, comenta. Malgrat els canvis, el diari encara conserva el seu model assembleari, explica Jaume: “És un model que funciona bastant bé, on tot el que surt es decideix per assemblea”.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: