L’Ajuntament insistirà amb el Blau@ictinea, un nou barri a tocar de Montjuïc

El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta per desestimar la creació del nou barri Blau@ictinea, que s'havia de construir a la façana marítima que passa per davant de la muntanya de Montjuïc, amb els vots a favor del PP i PSC i l’abstenció d’Unitat per Barcelona


El ple de l’Ajuntament de Barcelona ha aprovat una proposta per desestimar la creació del barri Blau@ictinea amb els vots a favor del PP i PSC i l’abstenció d’Unitat per Barcelona. “És un projecte urbanístic a llarg termini que té la voluntat de transformar una part de la ciutat que està desconnectada, la façana marítima que passa per davant de la muntanya de Montjuïc”, explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc. Segons diu, es tracta d’un projecte a 20 anys vista que implementaria un model de barri mixt, on es viu i es treballa, i que voldria “recuperar per la ciutat una zona que en aquests moments està ocupada per activitats del port de Barcelona”. Aquest barri està projectat molt a prop dels barris de la Marina de Port i la Marina de Prat Vermell que segons el gerent serien els primers beneficiaris de la creació: “Seria una font de llocs de treball”, assegura.

Però alguns dels grups de l’oposició no ho veuen igual i per això van voler que es desestimés el projecte. Segons Albert Deusedes, conseller portaveu del PSC al Districte de Sants-Montjuïc, aquesta ocupació es pot crear tirant endavant d’altres projectes més necessaris pels barris: “Aquests llocs de treball també es crearien fent les obres del metro de la Marina o impulsant el barri de la Marina del Prat Vermell”. Per la seva banda, José Antonio Calleja, conseller portaveu del PP considera que el projecte pot ser una bona pensada però que actualment hi ha altres iniciatives que han de passar-hi per davant: “La prioritat ara és habitatge protegit i equipament social allà on està ja projectat i el que no sigui prioritari o siguin projectes de cara a la galeria, com és això, deixar-ho per més endavant”. A més, la proposta aprovada inclou la sol·licitud de presentar calendaris concrets pels projectes pendents en un marge de tres mesos.

Francesc Jiménez atribueix la votació al ple de l’Ajuntament a una “batalla política” i assegura que “la voluntat de tirar-ho endavant per part de l’alcalde és inalterable”.

Compartir: