Cotxes i brutícia s’acumulen en un solar abandonat del carrer Leiva

Un solar buit i sense ús s'ha convertit en un aparcament improvisat. L'espai, afectat pel PERI d'Hostafrancs, a més d'aparcar-hi vehicles acumula també brossa i empitjora el seu estat generant queixes entre el veïnat.


Al carrer Leiva, al barri d’Hostafrancs, un solar buit i sense ús s’ha convertit en un aparcament improvisat. L’espai, afectat pel PERI d’Hostafrancs, a més d’acumular vehicles que no troben aparcament en d’altres zones del barri, acumula també brossa i empitjora el seu estat generant queixes entre el veïnat. “Es troba en unes condicions pèssimes”, diu Josep Ortiz, president de l’Associació de Veïns d’Hostafrancs. I segueix: “Com que és un gran solar aprofiten per aparcar i a més ho fan servir com a abocador de deixalles o sigui que igual hi tiren deixalles de menjar que pneumàtics o para-xocs de cotxes”. Segons diu Ortiz, el veïnat més proper a la zona li ha explicat que en aquest espai també s’hi practiquen activitats il·lícites: “Per les nits hi ha alguna cosa de trapitxeo, no sabem si serà de drogues o del que sigui”. A més de la brutícia i del mal ús, en un racó en que els edificis que hi havia no han quedat ben enderrocats algunes persones sense sostre i han habilitat una barraca on hi passen la nit.

L’Associació de Veïns d’Hostafrancs reclama a l’Ajuntament de Barcelona que insti a la propietat a netejar i adequar el solar i, en cas que no ho faci, que sigui l’administració qui ho executi de forma subsidiària. Segons explica Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, en aquests moments el Districte ja ha obert un expedient perquè la propietat netegi i tanqui el solar. “En el cas que no ho faci l’Ajuntament actuarà amb caràcter subsidiari”, diu el gerent que preveu que, fins i tot en el cas que hagués de ser l’administració qui actués subsidiàriament, el solar estaria en condicions abans de l’estiu.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: