La Font Màgica de Montjuïc comença el seu horari d’estiu

La font s’ha renovat durant el gener d’aquest any per potenciar el valor ornamental històric d’una figura emblemàtica de Barcelona que cada any rep de mitjana 2’5 milions visitants


La Font Màgica de Montjuic iniciarà a partir d’aquest 1 de maig els horaris de primavera – estiu 2012. Fins al 30 de setembre, s’amplia la franja horària d’espectacles per poder gaudir dels espectacles musicals i lluminosos d’aquesta atracció de la ciutat de dijous a divendres, de 21:00 a 23:30 hores.

La Font Màgica de Montjuïc i el conjunt de fonts ornamentals de l’avinguda Maria Cristina són una obra hidrològica de Carlos Buigas construïda al 1929 durant l’Exposició Universal. A principis de 2012, s’han incorporat millores per renovar peces originals del 1929, sense valor històric, i reforçar la solidesa del sistema ornamental de la font més famosa de la ciutat, que enguany compleix 83 anys en funcionament i que anualment rep uns 2’5 milions de visitants.

També serà el primer estiu complet amb el nou simulador virtual de coreografies i espectacles musicals, que es va estrenar al setembre de 2011. GESFOMA és un programa que simula en 3D nous espectacles en tres minuts, coordinant els moviments dels tolls d’aigua, intensitat, velocitat, etc. per donar més visualitat als espectacles i sobretot per digitalitzar el que fins ara era un procés manual, on s’havien de fer proves en real. A partir de l’anàlisi semàntica de la música i la proposta de la combinatòria dels brolladors i moviments més adients en un programa informàtic, es pot prescindir d’engegar la font a l’hora de realitzar les proves de coreografia amb la música, el que permet estalviar aigua i energia a l’hora de preparar els espectacles de la ciutat.

Compartir: