El veïnat porta les retallades a l’Audiència Pública del Districte de Sants-Montjuïc

Unes 150 persones van assistir ahir al vespre a la sala de plens del Districte, en què moltes d’aquestes van mostrar pancartes demanant la recuperació del servei dels autobusos 115 i 91 del barri de la Bordeta els diumenges i festius


Unes 150 persones van assistir ahir al vespre a l’Audiència Pública del Districte de Sants-Montjuïc, en què moltes d’aquestes van mostrar pancartes demanant la recuperació del servei dels autobusos 115 i 91 els diumenges i festius. En aquest sentit va intervenir Mercè Calaceit, parlant en nom de la Comissió de Veïns de la Bordeta, que va explicar que des del 15 de gener el barri no compta amb aquest servei. “El bus 91 ens connecta amb el centre de Barcelona i el 115 ens permet accedir a la plaça de Sants salvant la forta pujada del carrer d’Olzinelles, i a l’estació de Renfe, equipament que els diumenges no tanca”, va exposar. Calaceit va argumentar també que es tracta d’un barri amb unes condicions socio-demogràfiques especials ja que hi ha molta població envellida i en condicions econòmiques “molt precàries”. Segons deia, la mitja de la Bordeta està 30 punts per sota de l’index de renda familiar mitjana de Barcelona

La resposta del regidor del districte, Jordi Martí, va ser que aquesta era una decisió presa des de fora que calia acceptar: “Aquest districte mai hauria fet un plantejament d’aquest tipus però l’hem d’acceptar i l’hem d’entendre de manera solidària”. A més, va justificar-ho dient que “TMB ha acumulat un dèficit importantíssim en els últims dos o tres anys que ara és insostenible”. En una intervenció posterior Jordi Falcó, també membre de la Comissió de Veïns de la Bordeta va respondre-li: “Potser és que no t’han informat bé o no coneixes prou el barri de la Bordeta, no pots parlar de solidaritat quan el barri de la Bordeta ha demostrat moltíssimes vegades que és com a mínim igual de solidari que la resta de ciutadans de Barcelona” . A més, Falcó va criticar que a diferència del 115, si que es mantenen algunes de les línies del bus de barri: “Sembla que sigui una línia que només serveixi per portar turistes al Parc Güell i en canvi nosaltres ens quedem sense transport”. En aquest punt, Falcó va ser interromput pels aplaudiments de molts dels assistents a l’audiència.

No van ser els únics aplaudiments que es van sentir ahir a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc ja que quan es va parlar d’educació pública se’n van tornar a sentir forces. Jordi Torrents, pare de dues criatures, una que va a l’escola bressol i l’altra a primària va plantejar diverses preguntes: “Han pensat vostès com una sola mestra pot atendre a l’hora de berenar a 13 criatures d’un any quan el seu grau d’autonomia és molt precari i per tant no mengen sols?” i va afegir que si creia que la mestra podria fer aquesta atenció de manera tranquil·la i individualitzada. “En quines argumentacions pedagògiques es basen vostès? Qui els ha assessorat?”, preguntava també Torrents. Va explicar que algunes escoles ja estan treballant amb el nou model que es proposa però va posar en dubte que se n’ha fet cap valoració des de l’adminstració. Finalment va concloure: “Moltes gràcies a tots vosaltres perquè sou responsables que el dia de demà els nostres fills governin com vosaltres”. Una educadora d’una escola bressol municipal també va intervenir en l’audiència donant suport al pare i queixant-se per l’augment de les ràtios, la reducció del personal de suport i les externalitzacions d’alguns centres educatius. “Des del col·lectiu creiem que això afecta considerablement l’atenció dels nens”, va assegurar. Jordi Martí va respondre dient que entén i assumeix les crítiques i que reconeix que no té argumentacions pedagògiques perquè no n’és expert. Tot i això, va afegir: “No crec que retirem una proposta que ha estat estudiada”. I va apel·lar a l’esforç comú per fer “més amb menys mantenint uns criteris bàsics de qualitat”. També va dir però que no estava d’acord amb la crítica a l’externalització de centres: “Considerem que els models de gestió concertada en la majoria de serveis públics, no en tots, fa molts anys que funciona”; i va considerar per tant que “és un sistema que està consolidadíssim des de fa molts anys”.

També es va parlar ahir dels barris de la Marina. “Els nostres barris estan patint un deteriorament progressiu, tot allò que no volen en un altre lloc ens ho instal·len als nostres barris”, va dir un membre de l’assemblea d’indignats de la Marina. “Que concloïa la intervenció dient: “La gota que ha vessat el got és que ens quedem sense el metro: tot Barcelona té metro llevat dels barris de la Marina”. Jordi Martí va assegurar en la resposta que respecta i entén la indignació del veí. “És més, la puc compartir aquesta indignació”, va dir referint-se al fet que l’arribada del metro estava prevista als barris de la Marina pel 2014 i ara no hi ha cap data d’execució.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: