Els Mossos detenen un multireincident violent molt actiu que atracava turistes a la Muntanya de Montjuïc

L’home, detingut almenys una desena de vegades, ha ingressat a presó per ordre del jutge


Agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria de Sants-Montjuïc han detingut a un home de 35 anys, nascut a Guinea Bissau i amb domicili desconegut, com a presumpte autor d’una temptativa de robatori violent a una parella de turistes que passejava per la Muntanya de Montjuïc. Es tracta d’un multireincident violent que els Mossos d’Esquadra han detingut en una desena d’ocasions per la seva presumpta relació amb assalts violents a turistes de la ciutat de Barcelona.

Els fets van tenir lloc el passat 9 de febrer, quan l’ara detingut, després d’amenaçar uns turistes per sostreure’ls les pertinences, va cometre una estrebada a un d’ells, el qual va aconseguir sortir corrents per demanar ajuda. Aleshores, el detingut va voler sostreure la càmera de fotografiar a l’altre, motiu pel qual es va iniciar una disputa que va acabar amb una baralla. Un vianant que passava prop del lloc dels fets va intervenir i va aconseguir que el detingut marxés corrent. Abans, però, li va fer una foto que posteriorment va lliurar als investigadors.

Dos dies després dels fets, i durant un dispositiu de paisà realitzat a la zona de la Muntanya de Montjuïc per prevenir robatoris amb violència i /o intimidació i per localitzar l’autor dels fets, els agents van identificar l’home que estaven buscant. Per aquest motiu van iniciar un seguiment que va acabar amb la detenció. Abans de ser detingut, l’home va llençar al terra un ganivet de grans dimensions, que era l’arma que utilitzava per intimidar les seves víctimes, i que la policia ha pogut recuperar.

Es dóna la circumstància que el detingut feia un dia que acabava de sortir de la presó per 2 robatoris amb violència que hauria comès durant el passat mes de gener a la Muntanya de Montjuïc i que acumulava diversos antecedents per fets similars. Els Mossos d’Esquadra l’han detingut almenys una desena d’ocasions per robatoris violents, principalment a la zona de la Muntanya de Montjuïc.

En tots els casos investigats, el detingut sempre utilitzava el mateix modus operandi. Intimidava les seves víctimes, majoritàriament sempre eren turistes, amb un ganivet de grans dimensions i, en alguna ocasió, els havia provocat lesions quan aquestes oposaven resistència al robatori.

Compartir: