Fins al 24 de febrer obres de millora a la Font Màgica de Montjuïc

Amb aquestes actuacions es renoven peces originals del 1929, i es millora la solidesa del sistema ornamental de la font més visitada de la ciutat. La Font reprendrà els passis dels seus espectacles a partir de la finalització de les obres, que tenen un cost aproximat de 450.000 euros.


Des del 9 de gener i fins al 24 de febrer, s’estan duent a terme treballs de millora a la Font Màgica per tal de substituir-ne el calderó i una branca d’impulsió de l’aigua, instal·lar variadors de la freqüència i canviar el quadre elèctric d’una de les cascades. Amb aquestes millores es renoven peces originals del 1929, sense valor històric, i es reforça la solidesa del sistema ornamental de la font més famosa de la ciutat, que enguany compleix 83 anys en funcionament i que anualment rep uns 2’5 milions de visitants.

La Font Màgica reprendrà els passis dels seus espectacles a partir de la finalització de les obres, que tenen un cost aproximat de 450.000 euros.


Al llarg dels darrers anys l’Ajuntament de Barcelona està duent a terme treballs de rehabilitació i millora a les 301 fonts ornamentals de què disposa la ciutat. Aquestes obres permeten millorar l’estructura de les instal·lacions, disposar de les últimes tecnologies d’estalvi d’aigua i estalvi energètic. Aquests treballs consisteixen en la millora dels sistemes de recirculació i filtració de l’aigua, el control de la qualitat de les aigües, la impermeabilització dels vasos, la instal·lació de sistemes de telecontrol, la millora de les escomeses elèctriques i la instal·lació de il·luminació de baix consum mitjançant tecnologia LED.

Actualment el 100% de les fonts de Barcelona estan dotades de sistemes de recirculació de l’aigua, les 83 fonts ornamentals de la ciutat amb majors consums ja s’abasteixen amb aigua freàtica, i s’ha impermeabilitzat 177 fonts per garantir la seva estanqueïtat i evitar pèrdues.

Compartir: