Rebel·lar-se front la violència a l’escola Joan Pelegrí d’Hostafrancs


Com cada any en motiu del dia dels Drets Humans, que va ser el passat 10 de desembre, el grup UNESCO de l’Escola Joan Pelegrí va.catanitzar una xerrada per l’ alumnat de 2n. de Batxillerat. Enguany el títol de la xerrada va ser “Rebel•lar-se front a la violència” i va anar a càrrec de Tica Font, directora de l’Institut Català Internacional per la Pau. La xerrada és va fer a la Sala d’Actes de l’escola.

En primer lloc, Tica Font va presentar els tres tipus de violència –directa, estructural i cultural. Després d’això va fer una repassada de l’evolució del concepte de Pau fins arribar a l’establiment, a finals dels anys seixanta, dels conceptes diferenciats de pau positiva i negativa que va realitzar l’investigador norueg Johan Galtung.

A partir d’aquí, Tica Font va fer esment de diversos exemples pràctics de lluita per la pau, centrant-se en l’àmbit araboisraelià, com són Breaking the Silence i The Parents Circle.

Per acabar la conferenciant va respondre preguntes que li va fer l’alumnat que li va demanar, per exemple, què hauria fet ella si als anys quaranta hagués tingut l’oportunitat de matar Hitler o una altra sobre si creia que fos imminent un atac d’Estats Units i Israel contra Iran.

Foto i text: Grup UNESCO de l’Escola Joan Pelegrí

Compartir: