“La paraula veí per mi és molt important”

Entrevista a Antoni Carballido , el nou conseller d’esports, cultura i persones amb discapacitats del Districte de Sants-Montjuïc i responsable del barri d'Hostafrancs.


Hostafranquí de tota la vida, Antoni Carballido és, des de ja fa anys, conseller del Districte de Sants-Montjuïc per Unió Democratica de Catalunya. Aquest any, però, amb el canvi de color de l’ajuntament a passat a ser conseller de l’equip de govern (CIU), responsabilitzant-se de les àrees d’esport, cultura i persones amb discapacitats. A més, i com no podia ser d’altra manera, Carballido és el conseller responsable del barri d’Hostafrancs.

Com vas entrar en política?

Primer a través d’uns amics amb els que teníem un sentit molt personal i que venia de lluny amb Catalunya i amb el nacionalisme. Per casualitat ens vam retrobar al cap d’un temps i un d’ells em va invitar a veure com funcionava Unió Democràtica per dins; em van agradar les persones i hi vaig continuar.

Què és el que va fer que t’impliquessis en aquest partit i no en qualsevol altre?

Perquè és un partit que aplica molt bé el principi de subsidiarietat i a més tens una gran llibertat d’acutació. Jo crec que això és molt bo perquè no tens un corsé per dedicar-te al que tu estimes.

I què és el que et lliga al districte?

El barri és el poble, el carrer que he viscut i en el que visc, és on tinc els meus amics, coneguts, veïns… La paraula veí per mi és molt important perquè és important saludar al senyor que ven el diari, al senyor Manel que viu al 4t-1a… a mi m’agrada el barri amb personalitat.

Una de les àrees de les que t’encarregues és la d’esports. Quin és el paper que creus que hauria de jugar l’esport en el dia a dia de les persones?

Crec que és un paper essencial i bàsic. Penso que aquestes activitats s’haurien de potenciar més en quant a instal·lacions i facilitats als usuaris, sobretot als equips de competició, perquè vertebren el teixit social dels barris. Indubtablement la gent que porta aquestes entitats dediquen molt de temps i tenen molts mals de caps per poder potenciar els valors en la gent que participa de les seves activitats.

I la cultura, també juga aquest paper vertebrador?

L’hauria de jugar. Per exemple, tenim un barri amb infinitat de corals, i ja és una cosa molt meritòria en l’època que estem. Cito les corals perquè apleguen molta gent, però també la dansa, el teatre, etcètera, tenen aquesta funció de cohesió social.

A més ets responsable de l’àrea de persones amb discapacitats. Això què implica?

Implica el compromís d’estar sempre al costat d’aquestes persones, escoltar-les i intentar que les polítiques els afavoreixin el màxim possible i que les lleis es compleixin, perquè de vegades les obligacions en quant a barreres arquitectòniques no es compleixen i volem posar especial zel en que es faci el que marca la llei i més.

Quina valoració fas de la feina al Districte, tant en els anys d’oposició com en els mesos al govern?

A l’oposició és estar més aviat al costat dels que tenen anomalies, escoltar-los, fer-ne el seguiment, procurar que no hi hagi injustícies envers els barris o els carrers. I estar al govern comporta una doble responsabilitat perquè en definitiva estàs manant i treballant amb els diners. Per tant, tens la responsabilitat de fer les coses amb justícia i marcant una línia que sigui la més òptima i la més adequada. Tots els problemes han de ser solucionats i els temps que ens toquen tampoc són els millors. Tot i això intentarem fer-ho tant bé com sabem.

Compartir: