Els veïns esperen el soterrament de l’estació d’autobusos de Sants per solucionar les molèsties per sorolls

Josep M. Barros, un dels veïns de la zona, explica que s'ha limitat l'horari d'ús de les megafonies de l'estació però tot i així, el moviment d'autbusos i taxis a la zona genera sorolls a totes hores. Consideren especialment molesta l'advertència acústica dels vehicles quan fan marxa enrere.


Tot i algunes millores relatives, els veïns segueixen lamentant les molèsties, principalment per sorolls, provinents de l’estació d’autobusos de Sants. Josep M. Barros, un dels veïns de la zona, explica que s’ha limitat l’horari d’ús de les megafonies de l’estació però tot i així, el moviment d’autbusos i taxis a la zona genera sorolls a totes hores que es fan més pesats especialment durant els mesos de calor. “És veritat que ara compleixen estrictament els horaris”, comenta Barros referint-se a la megafonia, tot i que explica que durant el dia la potència dels altaveus segueix sent alta. Però lamenta que “els autobusos continuen allà, continuen les 24 hores” i considera especialment molesta l’advertència acústica dels vehicles quan fan marxa enrere: “És com si tinguessis un despertador al costat teu”, diu.

Als sorolls de l’estació s’hi sumen els de la recollida d’escombraries que Barros considera que és molt descoordinada i que a més, pel que fa a la neteja dels carrers, també ha de ser més intensa: “Es passa una hora donant voltes per tot el que és la plaça Joan Peiró, l’estació d’autobusos i que passa dues o tres vegades per sota de casa teva entre les set i les vuit del matí”, comenta.

Tot i això, Josep M. Barros diu que en els darrers mesos el Districte de Sants-Motnjuïc ha estat més obert al diàleg i més àgil a l’hora de donar respostes quan s’han presentat queixes. Però pels veïns, l’única solució és la del soterrament de l’estació que tot i que saben que trigarà el districte els dóna esperances: “Ens diuen que és un projecte viu i que és una peça clau en els transports de Barcelona”

Francesc Jiménez, gerent del Districte de Sants-Montjuïc, comenta que el soterrament de l’estació “és un projecte que degut a la situació econòmica pot ser que s’enradereixi i en aquests moments no hi ha data”. Jiménez però coincideix amb els veïns en què la solució definitiva passa pel soterrament. El gerent explica que, de totes maneres, quan reben les queixes dels veïns actuen per assegurar-se que s’estiguin complint les normatives tant pel que fa als volums com als horaris.

EL 3

EL 3

Compartir: