El CAP de Magòria està només a un tràmit de començar-se a construir

La construcció ja té projecte executiu i un pressupost assignat: 5’3 milions d’euros. Dins del primer quadrimestre del 2012 es preveu tenir un adjudicatari i poder iniciar obres, Un cop comenci la construcció, les obres durarien uns 24 mesos.


La construcció del Centre d’Atenció Primària de Magòria, al barri de la Bordeta, ja té projecte executiu i un pressupost assignat: 5’3 milions d’euros. Tot i això encara no es pot cantar victòria, segons explica el doctor Xavier Altimiras, director de sector sanitari a Sants-Montjuïc, perquè encara falta que el Govern de la Generalitat aprovi el pla econòmic financer en el que està inclosa la construcció de l’equipament. Altimiras, però, assegura que “hi ha una voluntat per part del Departament [de Salut] de ser un dels centres d’atenció primària prioritaris per poder tirar endavant dins d’aquest exercici”.

Altimiras diu que el de Magòria “és un equipament molt rellevant per al districte” i que, superat el tràmit d’aprovació del pla econòmic financer, la licitació es faria en un termini de tres mesos. “A partir d’aquest moment, dins del primer quadrimestre del 2012 estaríem en previsions de poder tenir un adjudicatari i poder iniciar obres”, diu. El doctor lamenta que aquest CAP ja porta molts anys de retard però es mostra optimista en considerar que aquesta sigui la vegada definitiva en què s’anuncia l’inici d’aquestes obres. “Ha estat un reordenament urbanístic molt complex i ara això finalment s’ha pogut solucionar”, diu.

Un cop comenci la construcció, les obres durarien uns 24 mesos . “Serà un equipament bastant ambiciós”, comenta. En total, més de 3.000 metres quadrats i més de 50 consultes que cobriran “totes les deficiències estructurals que hem patit tots aquests anys”.

Compartir: