La comissió de seguiment de la Lleialtat Santsenca es reuneix per primer cop al Districte

Durant la reunió, celebrada ahir a la tarda, el Districte de Sants-Montjuï va presentar l’informe tècnic, també es va parlar de la balconada i finalment de quin havia de ser el projecte de la Lleialtat


Entitats i Districte van reunir-se per primer cop ahir a la tarda per intercanviar informacions sobre l’edifici de la Lleialtat Santsenca. L’estat de l’estructura de l’edifici va ser el tema central de la reunió, ja que des del Districte de Sants-Montjuïc s’havia d’informar a la Plataforma sobre els resultats de l’estudi que s’ha fet. Carles Baiges, membre de la Plataforma la Lleialtat Santsenca, explica: “La veritat és que vam avançar bastant perquè se’ns va presentar l’informe tècnic i estem esperant que ens l’enviïn per poder-lo estudiar, també es va parlar de la balconada i finalment de quin havia de ser el projecte de la Lleialtat”.

Respecte a l’estructura, des del Districte es va assegurar que a l’interior no hi havia cap problema estructural i que no calia apuntalar cap part de l’edifici. Tot i això la balconada segueix sent el punt crític de la construcció. Baiges explica: “Ens van comentar que hi ha la possibilitat de desmuntar el balcó, no d’enderrocar-lo, per així restaurar-lo i també l’estructura de l’edifici per així tornar-lo a posar un cop restaurada tota la construcció”. Sobre el futur projecte, des de la Plataforma creuen que s’avança més cap al seu projecte respecte al múltiple ús i a la gestió dels veïns. A més, Baiges comenta, que sembla que hi ha una major predisposició a que la comissió de seguiment tingui un paper cabdal en la rehabilitació de l’edifici. “De fet, ens van assegurar que abans de la propera reunió de la comissió de seguiment podríem entrar a l’edifici per veure’n l’estat interior”, remarca Baiges.

El fet que la Plataforma ja compti amb els plànols actuals de la Lleialtat, que aviat rebi l’informe tècnic i que pugui entrar a l’edifici, facilitarà també la modificació i actualització del projecte que havien fet mitjançant els plànols antics. Baiges explica: “Amb els plànols ja hem vist que hi ha alguns canvis i amb el poc temps que hem tingut ja hem començat a treballar i ara només esperem rebre l’informe i entrar a l’edifici per poder posar-ho tot al dia”.

La primera reunió ha estat una presa de contacte i intercanvi d’informacions entre les entitats i el Districte, i la segona serà ja per a la presa de decisions. Baiges explica: “En la propera reunió volem prendre alguna decisió per deixar constància i que així en el proper mandat ja hi hagi els inicis, així ho hem decidit juntament amb el Districte i creiem que és el millor”.

EL 3

Compartir: