L’escola Institució Montserrat guanya el premi a la innnovació pel seu canal de podcàsting IMTV

Alumnes de quart d’ESO d'aquesta escola del barri de Sants són els que realitzen des de fa cinc anys el canal que ha guanyat el guardó a la innovació dels Premis Ràdio Associació de Catalunya


Alumnes de quart d’ESO de l'Escola Institució Montserrat del barri de Sants són els que realitzen des de fa cinc anys el canal de podcàsting IMTV que ha guanyat el guardó a la innovació dels Premis Ràdio Associació de Catalunya. IMTV és un canal on els alumnes pengen els seus vídeos i on, durant cinc anys es va estar fent la sèrie "Taquilla Oberta" que ha guanyat el premi al millor vídeo en el darrer festival de Cinema Jove de València. Els alumnes que participen en el projecte expliquen que no s’eperaven un premi d’aquest nivell i que es van quedar molt sorpresos. El Guillermo explica: “La veritat és que quan van venir el Nico i el Director a explicar-nos que havíem guanyat un premi d’aquestes característiques no ens ho crèiem i quan el vam anar a recollir amb tots els professionals ens semblava que allà no hi pintàvem res”, a més l’Albert afegeix: “La veritat és que no sabíem ni que ens havíem presentat”. Nico Torres, coordinador TIC de l’escola, també remarca: “Nosaltres pensàvem que era un premi escolar i ens va sorprendre quan vam saber que era un guardó que a.cata la Ràdio Associació de Catalunya”. Per als alumnes aquest premi és un reconeixement, segons explica l’Eva, als cinc anys que fa que els alumnes de l’ESO estan tirant endavant el canal, “Aquest premi no és només per nosaltres sinó per tots aquells que han fet que això fos possible”, comenta.


Actualment al canal s’hi poden trobar vídeos de les diferents activitats que es fan a l’escola com per exemple Sant Jordi o el viatge de fi de curs que just acaben de fer els de quart d’ESO. A més, els nois estan treballant en un curtmetratge sobre la visió que tenen els pares sobre els nois quan surten de festa, l’Albert explica: “El que volem demostrar amb el curt és que quan sortim de festa no sempre sortim a emborratxar-nos”. Els nois estan treballant en el projecte des de principi de curs i de moment el guió ja està acabat i han començat ja a rodar les escenes i miraran de tenir-lo acabat de cara a final de curs, abans que hagin de marxar de l’escola. Els alumnes són qui fan tota la feina, segons ens comenta en Xavi: “Ens repartim les tasques i a alguns els agrada més fer d’actor i gravar i així també ens ho passem bé”. Aquesta és una activitat que els alumnes fan de manera voluntària, la Berta comenta: “Ho fem fora d’horari lectiu i ho fem perquè ens agrada i trobem que és diferent i que no tothom té les oportunitats que tenim nosaltres” i l’Eva afegeix: “Hi ha molta gent que ho vol fer però a l’hora de la veritat no tothom treballa i al final te n’adones qui està interessat i qui només volia venir a passar l’estona”.


L’escola també desenvolupa un canal de ràdio que desenvolupen els alumnes de tercer. L’Eva explica: “Són programes de ràdio en podcast i llavors la gent se’ls descarrega i els encarregats són l’Ona Gausach i el Martí Leira que ho estan portant molt bé tot i només ser dues persones”, a més l’Albert afegeix: “Ara nosaltres estem fent una assignatura optativa de ràdio i posarem les nostres gravacions al podcàsting per tal de tenir més material”.