La 16a edició del Barnasants tanca amb més de 20.000 espectadors

Parlem amb el santsenc Pere Camps, director del Festival, que ens destaca els 108 concerts i 123 artistes que han passat enguany pel festival de la cançó d’autor


108 concerts i 123 artistes han estat els protagonistes de la 16 edició del festival Barnasants que enguany ha augmentat en un 25% el nombre d’espectadors. Pere Camps, el director santsenc del Festival, explica: “És molt difícil fer menys de 100 concerts perquè tenint en compte tots els convidats internacionals no ens era possible baixar dels 100. A més cal dir que les entrades han estat molt assequibles a partir de la promoció del 2×1 i amb aquestes mesures garantim la pluralitat d’artistes”.

Els concerts que han tingut més audiència han estat els fets al Palau de la Música i a l’Auditori, on hi caben més de 1000 persones, però el que cal destacar és que, com a mínim, a cada concert hi ha hagut unes 200 persones. Camps remarca: “Cal explicar que la paraula multitudinari en els concerts d’autor no existeix, perquè la nostra filosofia no és la d’emplenar un Palau Sant Jordi. Perquè si estessim parlant de cinema la comparació amb el Barnasants són els cinemes Verdi, que no pretenen competir amb els Balañá, sinó oferir un cinema d’autor de qualitat, com nosaltres que oferim cançó d’autor de qualitat”. En aquests 108 concerts hi ha hagut cantautors de totes les nacionalitats, una pluralitat que és present al Barnasants des de la seva primera edició.

Enguany els premis del festival han comptat amb la novetat del premi al millor concert de la secció oficial, al qual optaven 25 actuacions. Aquest guardó se l’han endut Eduard Iniesta, Joan Isaac i Enric Hernàez pels seus recitals en la 16ª edició del festival. D’altra banda el premi a l’activisme cultural s’ha lliurat a Antonio Franco, periodista que durant anys va ser director d’El Periódico de Catalunya i que sempre ha mostrat un compromís ferm amb la llibertat d’expressió, i el de reconeixement a la trajectòria a Raimon.

De l’edició d’enguany se n’han fet quatre nous enregistraments, els recitals de María Inés Ochoa a l’Auditori Josep Carreras de Vila-Seca, el de Joan Amèric a l’Auditori de Barcelona i els dels concerts que van conformar els homenatges a J. A. Labordeta i a Mario Benedetti formaran part de la Col·lecció Barnasants.

La propera edició del festival farà la seva cloenda a Montevideo on s’hi inclouria la presentació del disc Barnasants canta a Benedetti. Camps explica: “Sempre us puc dir qui farà l’obertura del proper festival però aquest any és al revés sabem on serà el tancament però no la inauguració”.

Foto: BarnaSants

Compartir: