[[ Reportatge fotogràfic ]] sobre la consulta del 10 d’abril a Sants-Montjuïc


El diumenge els ciutadans dels nostres barris majors de 16 anys van sortir al carrer a participar de la consulta sobre la independència de Catalunya, una consulta que al final va comptar amb 33 col·legis electorals i 43 meses al districte. La participació a Sants-Montjuïc ha estat superior al 18% respecte del cens i d’un 15% sobre el padró, que inclou els joves de 16 i 17 anys i els immigrants empadronats al barri. Entre les meses amb més participació cal destacar les situades a la plaça del Centre, la del carrer de Sants amb Badal o la plaça de la Vella Dorita amb més de 600 vots cadascuna. Seguides de les Cotxeres de Sants, els Jardins de Can Mantega i la Parròquia de Sant Medir que van recollir superar els 500 sufragis per cada mesa.

Enric Garcia, un dels portaveus de Sants-Montjuïc Decideix, explica: “La participació a la Marina i Zona Franca ha estat inferior i això ha fet que les dades siguin més baixes que a altres districtes de Barcelona”. Tot i això els nostres barris han quedat molt a prop del 21% respecte el cens que ha aconseguit el conjunt de la ciutat, un resultat que supera el 13% que va aconseguir la consulta de la Diagonal i que satisfà molt als.catanitzadors de la consulta.

Pel que fa als resultats, a Sants-Montjuïc el sí ha tingut majoria i passa del 91% i el no és del 7%, uns resultats similars als de la ciutat que són del 89,7% el sí i del 8,8% el no. García remarca: “Volíem que fos una gran festa de la democràcia i sens dubte això s’ha aconseguit. La participació ha estat millor del que pensàvem i a partir d’aquí esperem que els polítics reaccionin i vegin que la societat és madura per decidir segons quines coses”.

Per.catanitzar la consulta als nostres barris Sants Montjuïc Decideix comptava amb més d’una vuitantena d’entitats i 802 voluntaris que van fer possible que les 43 meses funcionessin des de les nou del matí fins a les vuit de la nit. García comenta: “Ens hem hagut de posar als llocs on més ens veia la gent per poder cridar l’atenció perquè ha estat necessari contrarestar la manca de recursos i el silenci dels mitjans”.

Xavier Vallès, un dels voluntaris que estava a l’escola Gayarre, explica: “Hem tingut 202 vots en tot el dia i no ens ho esperàvem. Per això estem molt contents i satisfets amb la feina feta”, i afegeix com a anècdota: “Ha sortit una senyora d’un balcó del costat de l’escola i ens ha cridat si podíem pujar a casa seva, perquè no es trobava bé de l’esquena, per saber si li podíem pujar la urna i així ho hem fet perquè pogués votar”. També la Mia Caritg, voluntària del barri de la Bordeta, explica: “Nosaltres hem fet 642 vots, hi ha hagut cua constant fins l’hora de plegar”.

Durant el dia hi va haver un cercavila amb els Diables de Sants i l’Escola Barrufet, actuació castellera dels Castellers de Sants i també un dinar de germanor. Al Poble-sec també hi va haver un cercavila amb els tabalers dels Diables i dels Castellers del Poble Sec que van fer pilars davant tots els col·legis electorals del barri, i a la plaça dels Ocellets es va fer una ballada sardanista. El recompte de vots es va poder seguir des del Centre Social de Sants, on es van reunir els.catanitzadors i col·laboradors per celebrar també el resultat de la feina feta. Amb la de Barcelona, ja són 885.000 els catalans que han participat en les consultes sobre la independència.

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

EL 3

Notícies relacionades (com es va preparar la consulta als nostres barris):

33 meses a punt a Sants-Montjuïc per la consulta d’aquest diumenge (08/04/2011)

El Districte de Sants-Montjuïc desestima que els centres cívic puguin ser usats com a col•legis electorals per la Consulta del 10 d’abril (24/03/2011)

Sants-Montjuïc Decideix dóna a conèixer la seva tasca amb una festa a les Cotxeres (21/02/2011)

Sants-Montjuïc ja pot votar anticipadament per la consulta del 10A (04/01/2011)

El ple del Consell del Districte de Sants-Montjuïc rebutja una proposició a favor de la consulta del 10 d’abril (03/12/2010)

Sants-Montjuïc Decideix presenta els seus suports (11/11/2010)

Patrícia Gabancho participa en un sopar tertúlia de Sants-Montjuïc Decideix (05/07/2010)

Sants-Montjuïc Decideix es presenta al Poble-sec (01/06/2010)

Es constitueix Sants Montjuïc Decideix (22/02/2010)

Sants parla d’independència en la setmana en que s’anuncia la consulta per Barcelona (11/12/2009)

I si Sants-Montjuïc es planteja la independència de Catalunya? (16/09/2009)

Compartir: