153 signatures denuncien el soroll de la recollida nocturna d’escombraries a la plaça de la Farga

Daniel Sererols i Domènec Ornach, de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Farga, amb el plec de signatures que han entregat al Districte de Sants-Montjuïc


Els veïns de la plaça de la Farga, al barri de la Bordeta, han presentat a l’Ajuntament 153 signatures de persones afectades pel soroll que produeix la recollida d’escombraries nocturna al voltant de la plaça. Les signatures són de veïns i veïnes directament afectats que després de més d’un any de patir el soroll de la recollida han decidit presentar una queixa per posar de manifest el seu problema. Daniel Sererols, membre de la junta de l’Associació de Veïns i Veïnes de la Plaça de la Farga, explica: “Tot va començar ara fa un any, aproximadament, quan es va canviar l’empresa de la recollida d’escombraries i es va començar amb la recollida selectiva. Cal dir que ara hi ha cinc contenidors diferents i que per a cada un passa un camió diferent a diferents hores de la nit, sembla que hi hagi una caravana de camions”.


Les queixes entre els veïns van augmentar amb l’arribada del bon temps perquè el fet de dormir amb les finestres obertes feia que el soroll encara fos més alt i va ser a partir d’aquest moment, segons explica Sererols, que els veïns van començar a mobilitzar-se. A més, Sererols comenta: “Al llarg de l’any passat ja hi va haver persones que es van dirigir a l’Ajuntament per comunicar-los el problema i en molts casos no van obtenir resposta i els que sí que la van tenir no van rebre cap solució. Per això des de l’associació com que ens vam adonar que entrava dins les nostres competències i que afectava un nombre elevat de gent vam decidir.catanitzar-nos”.


En la denúncia que els veïns han presentat juntament amb el plec de signatures es proposa que les tasques de recollida es facin durant el dia o que es canviïn els contenidors per uns altres que tinguin un sistema menys sorollós. Domènec Ornach, un dels veïns afectats, explica: “Estan vulnerant els nostres drets, un a la inviolabilitat del domicili i l’altre el d’integritat física, perquè no es respecta el mapa de sorolls. A més, el regidor Narváez creu que l’Ajuntament de Barcelona pot fer la recollida quan li dóna la gana, això són paraules seves, i per tant, pensem que l’Ajuntament no vetlla pel descans dels veïns sinó que busca altres interessos”.


Un cop presentades les signatures els veïns esperen que es consideri la proposta i que es busqui una solució per reduir el soroll de la recollida d’escombraries per així poder respectar, segons comenta Ornach, el descans d'aquests veïns del barri de la Bordeta.