Patrícia Gabancho participa en un sopar tertúlia de Sants-Montjuïc Decideix

L’escriptora i periodista d'origen argentí va ser la protagonista del sopar celebrat el passat divendres al Centre Catòlic de Sants


L’escriptora i periodista Patrícia Gabancho va ser la protagonista del sopar celebrat el passat divendres al Centre Catòlic de Sants,.catanitzat per la plataforma ‘Sants-Montjuic decideix’.

Sobre la votació que se celebrarà el proper abril del 2011 per la independència de Catalunya a Barcelona, Gabancho opina que a major població enquestada, més minsos són els resultats, i que per tant serà més difícil arribar al sí que en d’altres municipis on hi ha menys població. ‘Ha estat molt intel·ligent que la consulta de Barcelona sigui per districtes, perquè llavors cadascú llaurarà la seva parcel·la i dependrà de la feina que es faci’, afirmava l’escriptora. En quant als resultats, Gabancho afirma que estaran al voltant del 20%, i que no importa tant l’estimació sinó el procés participatiu que se segueixi per dur a terme la votació.

Com no podia ser d’altra manera degut a l’actualitat i ressò que està tenint, es va parlar sobre la sentència del Tribunal Constitucional referent a l’Estatut. L’opinió de Gabancho és que a Catalunya han deixat un Estatut a mida de les autonomies regionals, traient tot el poder que podia tenir com a autonomia nacional.

‘Tenim un país d’excel·lència presoner d’una carcassa que no ens deixa expressar i això és molt frustrant’, va respondre Gabancho al preguntar-li per què creu que Catalunya necessita un canvi.

Gabancho concloïa afirmant que Catalunya té maduresa com per constituir un estat propi i que li convé la independència perquè sempre ‘és millor la llibertat que no tenir-la’.

EL 3

EL 3

EL 3

Compartir: