No ens prendreu les terrasses

Lluís Llanas, president de l’eix comercial de Creu Coberta

No ens prendreu les terrasses

Fa molt de temps que els eixos comercials de la ciutat treballem en la promoció econòmica i dinamització dels nostres carrers. Uns carrers amb comerç són carrers amb feina, amb il·luminació, amb neteja, amb seguretat ciutadana, amb convivència, amb vida. I en aquest espai, les terrasses dels bars, cafeteries i restaurants han estat uns dels espais preferits de la ciutadania -els residents i els que ens visiten-  per gaudir de la ciutat. Són garantia de barris vius, i de carrers segurs.

La normativa és necessària sempre que permeti regular problemes, indefinicions, casos de competència, horaris, etc. Però una estricta regulació l’únic que fa és aportar problemes nous allà on no n’hi ha. La desastrosa aplicació de la llei del tabac ja va suposar un greuge importantíssim a milers de petits empresaris. Ara, de nou, i en favor de no sabem quina mania regulatòria, les terrasses són l’objectiu de les administracions.

Als eixos i associacions de comerciants ens ha costat anys i esforços revitalitzar espais que estaven quedant desertitzats, comercialment parlant. En el nostre cas, a Creu Coberta, hem aconseguit revifar tot un tram gèlid gràcies a un clúster de restauració, que ha aprofitat la lenta recuperació econòmica i també els rèdits d’un turisme que tampoc hem de perdre. Estar contra les terrasses, estar contra el turisme, i contra tantes altres iniciatives que als petits empresaris de la ciutat ens permeten seguir mantenint les nostres famílies és d’un desconeixement preocupant de la nostra ciutat.

Les terrasses dels bars, cafeteries i restaurants del nostre entorn constitueixen una atracció fonamental i un actiu molt important per als nostres eixos comercials. Les voreres i espais on se situen les terrasses són per a tots els ciutadans. I el comerç ha de poder ser també un agent que participi de les voreres. Nosaltres, que som garants de civisme, de convivència, de seguretat ciutadana, d’il·luminació, de trobada veïnal, hem de ser els perseguits?

Voleu que la gent passegi pels carrers? Poseu-hi terrasses i poseu-hi comerç. Poseu-hi, en definitiva, facilitats. Si no, només aconseguireu frustració, desaparició del nostre teixit comercial i eliminació de llocs de treball.

Si el nou govern de la ciutat té realment la vocació de facilitar les coses, d’afavorir l’ocupació i de fomentar que els nostres barris siguin llocs de convivència real, és el moment ara d’aturar aquesta normativa elaborada des d’un tecnicisme burocràtic desmesurat.

Compartir: