Neix la Plataforma Unitària Sants-Montjuïc pel Referèndum formada per entitats i partits

Una vintena d'entitats i forces polítiques dels nostres barris, com les agrupacions santsenques de Barcelona en Comú i Podem, ja s'han adherit a la Plataforma Unitària Sants-Montjuïc pel Referèndum 2017, que va ser presentada divendres en un acte al Centre Social de Sants.

Una vintena d'entitats i forces polítiques dels nostres barris ja s'han adherit a la Plataforma Unitària Sants-Montjuïc pel Referèndum 2017, que va ser presentada el passat divendres, al Centre Social de Sants. D'aquesta manera es vol promoure la participació en la votació del referèndum del pròxim 1 d'octubre com un compromís amb la democràcia i el dret a decidir. La campanya també pretén incentivar la mobilització pacífica i ferma contra la repressió judicial a persones, càrrecs electes i institucions que vulguin donar suport al referèndum. Durant els tres mesos vinents, la plataforma santsenca té previst impulsar actes de sensibilització, festius i mobilitzacions reivindicatives pel barri.

No és la primera vegada que els nostres barris s'uneixen transversalment per defensar els seus drets, recordava la presidenta del Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Lluïsa Erill: "Veiem que sempre topem contra un no de l'estat espanyol", per això "cal fer força". Erill també considerava que anar a votar "és un dret democràtic i inqüestionable, no és cap acte de desobediència, si no és un fet inqüestionable i un acte de democràcia". Per tal de crear una plataforma "amb una base comuna que és la defensa de la democràcia i la defensa el dret a votar", segons Jordi Falcó, representant del Centre Social de Sants cal que s'adhereixin el màxim nombre d'entitats, col·lectius i persones.

Actualment, la plataforma compta amb el suport de les entitats polítiques de Barcelona en Comú de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Podem Sants i Procés Constituent de Sants-Montjuïc, Partit Demòcrata (PDeCAT) de Sants-Montjuïc, ERC Sants, Arran Sants, Candidatura d'Unitat Popular de Sants. També ho ha fet el Secretariat d'Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, Stop Mare Mortum de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs (FAECH), el Centre Social de Sants, la Coordinadora d'Associacions per la Llengua Catalana i Sants-Montjuïc per la Independència. Altres entitats que s'han adherit a la plataforma són Òmnium Cultural Sants-Montjuïc, el Casal Independentista de Sants, l'Assemblea Groga de Sants, Intersindical Alternativa de Catalunya (IAC) i Endavant - OSAN Sants.

presentaciosantsmontjuicpelreferendumjuliolde2017-01

presentaciosantsmontjuicpelreferendumjuliolde2017-03

presentaciosantsmontjuicpelreferendumjuliolde2017-04