Montserrat Dot: “L’any 2021 volem Magòria construïda”

Entrevista a Montserrat Dot, nova presidenta de la Unió Esportiva de Sants. Serà la primera dona que assumeix el màxim càrrec de l'històric club santsenc, que celebrarà el seu centenari l'any 2022.

Montserrat Dot: “L’any 2021 volem Magòria construïda”

Aquest dimecres, la Unió Esportiva de Sants nomenarà a Montserrat Dot, nova presidenta del club de futbol santsenc. Després de 49 anys vinculada al Sants, serà la primera dona de l’entitat esportiva que assumira el càrrec de la presidència. Confessa que sempre ha vist l’equip sense camp, per això “serem lluitadors i estarem insistint fins que veiem construir el nou camp de Magòria”. Garantir l’ascens a tercera, mantenir la categoria del primer equip i els preparatius del centenari dels blancs i verds són altres dels reptes que es marca Dot en aquest nou mandat.


Com van ser els seus inicis al Sants?

Jo vaig viure a Gràcia quan era soltera. El meu pare era de l’Europa, un dels contrincants més afèrrims del Sants, igual que el Júpiter o el Sant Andreu, eren equips històrics que confrontaven amb el Sants. Els meus inicis amb el futbol remunten l’any 1968 quan jo treballava al diari esportiu Dicen. Allà vaig conèixer a l’Eduard Soler, el meu marit. El juny 1970 ens vam casar, i des d’aquell moment vaig començar a freqüentar el Sants, i vaig començar-lo a viure amb més proximitat, coneixent els seus jugadors i entrenadors. Sempre hem estat molt afèrrims amb el Sants, de fet, la Tània Soler, la meva filla, es va deixar anar per caminar en el camp de Magòria. Més endavant, després de molta implicació, se’m va proposar entrar a la junta directiva del Josep Castelblanco, mort el passat juliol. Vaig estar uns nou mesos, i ho vaig deixar estar perquè no m’entenia amb aquell president. Després que es forcés la dimissió d’en Castelblanco, se’m va tornar a proposar ser la secretària de la junta, on vaig estar uns vuit anys. Quan va entrar en Vicenç Bellido no vaig tenir intenció de tornar a la junta del Sants, encara que m’ho proposessin. Ara, però, se’m va proposar, i primer vaig dir que no. Tot i això, m’han posat la mel a la boca dient-me que seré la primera dona presidenta de l’entitat, però jo penso que en realitat la primera ha estat la Tània Soler, que ha portat la presidència de la junta gestora. Oficialment, sí que és cert que seré la primera dona presidenta del Sants, com vaig ser en el seu moment la primera dona a la junta directiva.


Com ha vist evolucionar aquest equip al llarg de tots aquests anys?

Jo he vist el Sants sempre sense camp. Quan vaig començar a conèixer el Sants, es jugava a la zona esportiva del Barça. Moltes vegades els jugadors havien anat a jugar el següent partit sense poder entrenar perquè no tenien camp. He vist rodar l’equip al camp de l’Hospitalet, de l’Europa o de l’Espanyol. Va ser una època de pelegrinatge que està durant 54 anys. Durant tot aquest temps no s’ha perdut l’entitat, sempre s’ha participat a la competició, i hem estat anys a millor categoria que en d’altres. En qualsevol cas, el Sants sempre ha tingut gent que ha tirat el club endavant.

 

Com rep aquest nou càrrec, sent la primera dona del club que l’ocupa?
Són unes sensacions molt barrejades. Hi ha una mica de por entre cometes, ja que portar la direcció d’un equip, per mi és un honor molt gran. També tinc una alegria, perquè estic contenta, i tinc ganes de treballar perquè tinc el suport de tots els membres de la junta. Tots tenim ganes de treballar, de funcionar i d’intentar portar el club el més amunt possible.


Qui formarà la nova junta directiva?

La Junta Directiva estarà formada pel Salvador Franco, com a vicepresident i tresorer. També hi haurà José Antonio Bujalance, com a coordinador dels delegats; Tània Soler seguirà atenent els mitjans de comunicació i serà coordinadora entre el primer equip i la junta. En Pere Sampera s’encarregarà dels temes més institucionals. L’Artur Balaux serà el nou secretari; i el Joan Gómez, antic secretari, serà vocal i atendrà als socis i famílies del futbol base. En Miquel Cabré seguirà encarregant-se de les compres i el màrqueting, i en Toni Poveda continuarà amb el futbol base. També tindrem en Felipe Díaz que no estarà a la junta però si com a col·laborador extern, dedicant-se a l’atletisme que està creixent; i en Miquel González que és advocat s’encarregarà de resoldre les qüestions judicials. Crec que tindrem alguna incorporació més.


Com definiria l’aposta que fa l’equip amb aquest equip humà al capdavant?

Són una junta que tots tenen molta il·lusió, idees i ganes de treballar, i no comptem les hores que ens hi passem. La força i les ganes ens ajudaran que tot ens surti com esperem.


Quins objectius es marca per aquest mandat a la presidència?

Hi ha tres punts que són els principals. Primer, esperem jugar a tercera divisió l’any vinent. De fet, sabem definitivament que jugarem a tercera divisió, però només ens falta que la Federació confirmi que puguem ser 22 equips. Segon, intentar consolidar l’equip perquè no hi hagi pujades i baixades. Es tracta de mantenir la categoria perquè pensem que el Sants com altres equips de la ciutat han d’estar a tercera. Inclús l’Horta, que tot i que ens queda l’angúnia, amb el temps, les coses es van suavitzant. I tercer, cal tenir una tasca per recuperar Magòria. La nostra canya cap al Districte, la notaran. Serem lluitadors i estarem insistint fins que veiem construir el nou camp. L’any 2021 volem construïda Magòria. I és que l’any 2022 prepararem un bon centenari. Hi ha moltes idees i projectes que s’aniran consolidant, ja que volem fer un bon rebombori i que Barcelona s’assabenti que fem 100 anys. En Josep Ramon Ruiz s’encarregarà de portar els temes del centenari, amb la col·laboració d’altres membres de la junta.


Quin futur vol pels blancs i verds, i com treballarà per assolir-lo?

No demano més del que hi ha ara. Vull un Sants amb molta companyonia dins del vestidor. Sempre dic que els jugadors no juguen amb futbolistes, si no juguen amb amics, fet que crea complicitat, i això no vull que es perdi. El futbol base ha crescut molt, i en els darrers 18 anys ha fet un gir impressionant, ja que hem passat dels 140 als 500 joves. Penso que hi ha molt bona estructura, molt bona feina per part del coordinador. Per tant, cal mantenir aquest personal que actualment està treballant molt bé. Tot el que funciona no cal canviar-ho, i només aquelles petites coses que vegi les intentaré canviar per millorar.

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-02

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-03

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-04

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-05

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-06

montserratdotnovapresidentauesantsnovembrede2017-07

Compartir: