L'Orfeó Atlàntida canta a l'Auditori per commemorar el seu 90è aniversari

L'entitat coral hostafranquina va oferir dissabte a la tarda un concert especial a la Sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona, on centenars de veïns i amics van gaudir de dues hores de música interpretada pels 56 cantaires. [[Vegeu fotos]]

L'Orfeó Atlàntida ha volgut commemorar el 90è aniversari de l'entitat coral hostafranquina amb un concert especial a la Sala Oriol Martorell de l'Auditori de Barcelona. Aquest va celebrar-se dissabte a la tarda, on centenars de veïns i amics van gaudir de dues hores de música, sota la direcció de Milén P. Panayótov. El concert va representar un repte per l'Orfeó Atlàntida, ja que aquesta va haver-se d'afrontar a un concert de dues hores tot sol, i no acompanyat per altres cors.

El concert, interpretat per 56 cantaires, es va dividir en dues parts, la primera va recollir diverses peces cantades en el repertori dels darrers cinc anys: "El repertori és exigent i executat en diferents formats, com a quatre veus, doble cor, un cor més solista, dones soles, entre d'altres, i amb el que navegarem per diferents estils i èpoques fins a arribar a la nostra música, la catalana", avançava Anna Cuatrecasas, presidenta de l'Orfeó Atlàntida; i la segona part va comptar amb dues obres importants: "Otce nas" de Leos Janacek, i "Te Deum" de Johan Gottlieb Naumann. Es tracta de dues obres que l'Orfeó va triar per engrescar el públic i que aquest gaudís i s'emocionés amb la música coral de les grans obres.

"Vist des de fora, l'Orfeó avui, no té res a veure amb l'entitat que fa 90 anys va iniciar el seu camí", deia abans del concert Cuatracasas. També va recordar que els fundadors "eren persones treballadores, d'un barri humil que tenien una sensibilitat especial per la cultura". Cuatracasas explicava que la coral amb 110 socis, ha tingut 8 directors i 5 sotsdirectors que "han contribuït a fer-nos grans".

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-10

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-02

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-03

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-04

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-05

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-06

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-07

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-08

concertorfeoatlantidahostafrancs28demaigde2016-09

Fotos: Ángel Rabaneda