L’escola Barrufet de Sants col·labora amb el Banc de Sang

El divendres, a més de oferir alguns espais de l’escola perquè els professionals poguessin fer les extraccions a les persones que es van apropar a donar, l’alumnat feia campanya convencent al veïnat perquè hi participés.

L’escola Barrufet de Sants col·labora amb el Banc de Sang

Alguns espais de l’escola Barrufet del barri de Sants es van convertir el passat divendres en un espai de donació de sang. Però no va ser només amb la utilització de les sales que l’escola va col·laborar amb el Banc de Sang sinó que des de feia algunes setmanes els alumnes de 6è del centre han estat treballant per fer que la campanya de donació de sang del divendres fos tot un èxit.

Van començar amb una xerrada on van parlar a l’alumnat sobre què és la sang i què la compon, com funciona el banc de sang i què es fa amb les donacions. Després, van elaborar una campanya publicitària: “Vam estar treballant coneixement del medi, llengua i plàstica, perquè es van haver d’inventar les frases i uns logos”, explica Adelina Escandell, professora del centre. De totes les propostes en van escollir una i des el Banc de Sang les va utilitzar per elaborar el cartell. “Ha estat tota una col·laboració”, diu la mestra santsenca. El professorat fa una valoració positiva per què representa una col·laboració amb una entitat altruista, amb una necessitat social i a més han treballat continguts curriculars.

El divendres, doncs, a més de oferir alguns espais de l’escola perquè els professionals poguessin fer les extraccions a les persones que es van apropar a donar, l’alumnat feia campanya convencent al veïnat perquè hi participés. “Animem a la gent que vingui i nosaltres ens adonem que es necessita donar sang perquè cada dia es necessiten 1.000 donants”, explica Marta Deloyo, una de les alumnes que ha participat en la campanya.

campanyadonaciosangalumnesescolabarrufetsantsfebrer2014-01

campanyadonaciosangalumnesescolabarrufetsantsfebrer2014-03

campanyadonaciosangalumnesescolabarrufetsantsfebrer2014-04

Fotos: Kike Fernández

Compartir: