Les sis famílies afectades per l’intent de desnonament del Bloc Llavors del Poble-sec esperen rebre l’oferta de lloguer social

Dilluns van rebre la cinquena ordre de desnonament des que van entrar-hi el 2017. En aquesta ocasió, però, la jutgessa la va suspendre en aplicació del decret de la Generalitat per l'emergència habitacional. Ara, seguint la llei, podrien rebre un lloguer social per part de la propietat.

Les sis famílies afectades per l’intent de desnonament del Bloc Llavors del Poble-sec esperen rebre l’oferta de lloguer social

Les famílies que ocupen sis pisos de l’anomenat Bloc Llavors encaren uns dies decisius per saber si finalment es podran quedar en aquests habitatges del número 38 del carrer Lleida, al barri del Poble-sec. Dilluns van rebre la cinquena ordre de desnonament des que van entrar-hi el 2017. En aquesta ocasió, però, la jutgessa la va suspendre en aplicació del decret de la Generalitat per l’emergència habitacional. Ara, seguint la llei, podrien rebre un lloguer social per part de la propietat, qui té fins aquest divendres 17 per presentar un recurs.

Segons la modificació d’aquest decret per part de la Generalitat de Catalunya, “s’obliga a grans tenidors a oferir un lloguer social a les famílies que acreditin vulnerabilitat abans d’interposar una demanda judicial”. Això també afecta a les persones que es trobin en situació de desnonament o bé portin sis mesos ocupant en el moment d’entrada en vigor del decret. La propietat dels pisos ocupats és Vauras Investment, gran immobiliària amb altres propietats a la ciutat. Amb el recurs presentat, serà el jutjat qui haurà de resoldre-ho.

És el primer cop que s’aplica aquest nou decret i, per tant, els veïns i veïnes afectats no saben com s’acabarà. La Susanna Naranjo és una d’elles. Tal com explica, porta ocupant al Bloc Llavors des del 2017. “Ens alegra veure que s’aplica aquesta llei perquè això pot servir de precedent per a futurs casos”, celebra. I més, després de l’intent de desnonament del 10 d’octubre, quan “tot i les càrregues dels Mossos d’Esquadra, es va paralitzar fins ara”.

Davant la possibilitat de rebre l’oferta d’un lloguer social per part de la propietat, Naranjo comenta que “des d’un primer moment vam intentar negociar amb Vauras Investment, però sempre s’hi ha negat”. Ara, les diferents famílies afectades han presentat ja el document necessari per acreditar la situació de vulnerabilitat. Amb aquest document, segons el decret que s’aplica, “es pressiona a la propietat i la jutgessa pot veure la nostra situació” i afegeix que “restem a l’espera per veure com es resol el cas, però esperem seguir aquí”. En el seu cas, la Susanna Naranjo és una jove que estudia i treballa i que fins ara ha estat cobrant 400 euros mensuals.

Des del Districte de Sants-Montjuïc, la seva gerent Sònia Frías, recorda que “des dels Serveis Socials hem estat acompanyant als veïns en aquest procés”. D’altra banda, Frías lamenta que “no tenim competència en aquest àmbit, tot i que la nostra opció és explorar al màxim els camins legals perquè els drets dels veïns siguin reconeguts”.

blocllavorscarrerlleidapobleseclloguersocialgener2020-02

Compartir: