L’atleta Domingo Catalán encarregat d’obrir la Festa Major d’Hostafrancs

“Fa 31 anys que sóc a Hostafrancs. Sóc un enamorat de dalt a baix. És també el meu poble”. Les festes van donar el seu tret d’inici el passat divendres al vespre amb el tradicional pregó, que va pronunciar Domingo Catalán, atleta i campió del món d’atletisme dels 100 quilòmetres l’any 1987.

L’atleta Domingo Catalán encarregat d’obrir la Festa Major d’Hostafrancs

La Festa Major d’Hostafrancs va donar el seu tret d’inici el passat divendres al vespre a la sala de plens del Districte de Sants-Montjuïc amb el tradicional pregó de festa major, que enguany va pronunciar Domingo Catalán, atleta i campió del món d’atletisme dels 100 quilòmetres l’any 1987.

Catalàn va començar el pregó dient que és d’un petit poblet d’Osca i va recordar el moment que va rebre la notícia en que seria el pregoner: “La sorpresa va ser majúscula, no m’ho podia creure.” L’atleta va expressar la seva estimació cap al barri d’Hostafrancs: “Fa 31 anys que sóc a Hostafrancs. Sóc un enamorat de dalt a baix. És també el meu poble”. Catalan, també va explicar els seus inicis al barri. Quan s’hi va instal·lar, va crear una botiga d’esports i va assegurar que el seu somni és “resistir el negoci tants anys com el nostre estimat president i d’altres que passen els 80 anys i continuen al peu del canó, treballant pel barri”. El campió del món d’atletisme també va definir el barri d’Hostafrancs com un barri amb “identitat pròpia, gent treballadora, amb un comerç tradicional i amb un col·lectiu gitano català reconegut a tot arreu”. El regidor-president del Districte de Sants-Montjuïc va comentar que aquesta festa major és una oportunitat per “viure i conviure, de gaudir plegats en l’espai públic de tots i per seguir cohesionant el barri d’Hostafrancs”. El regidor del Districte, Jordi Martí, va recordar que “és una de les festes majors més solidaries per l’esforç de les entitats veïnals, associacions i tots els que col·laboren” . Per concloure l’acte l’Orfeó Atlàntida va actuar a la mateixa sala de plens i va cloure l’acte amb l’himne nacional.

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-01

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-02

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-03

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-04

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-05

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-06

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-07

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-08

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-09

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-10

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-11

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-12

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-13

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-14

pregofestamajorhostafrancsoctubrede2014-15

Compartir: