L’acord de pressupostos permetrà augmentar el del Districte de Sants-Montjuïc en un 3,6% pel 2020

L'acord també preveu tirar endavant els projectes de la Casa de la Premsa, al Poble-sec; la piscina de la Marina i l'Escola Municipal de Música de Sants. Fonts del govern del Districte expliquen que es farà un procés participatiu que s'allargarà fins passat l'estiu per decidir la resta d'inversions als diferents barris per aquesta legislatura.

L’acord de pressupostos permetrà augmentar el del Districte de Sants-Montjuïc en un 3,6% pel 2020

L’Ajuntament de Barcelona ja té a punt els pressupostos per aquest 2020. Dilluns es va fer oficial l’acord entre l’equip de govern, Barcelona en Comú i el Partit Socialista, juntament amb els grups de l’oposició d’Esquerra Republicana i Junts per Catalunya. A nivell de ciutat, es comptarà amb un pressupost de 3.033 milions d’euros. En aquesta mateixa línia ascendent, el districte de Sants-Montjuïc comptarà amb un increment d’un 3,6%.

Amb aquest acord, que serà ja oficial en el plenari del 31 de gener, “s’aprova el pressupost ordinari dirigit a tenir més personal i uns millors serveis”, com detalla la gerent del Districte, Sònia Frías. Tot i que aquesta partida ja té com a objectius “reduir les desigualtats socials amb una aposta per l’habitatge i combatre l’emergència climàtica”, segons Frías. A nivell de districte, s’inclouen els projectes de la Casa de la Premsa, al Poble-sec; la piscina de la Marina i l’Escola de Música municipal de Sants.

A partir d’aquesta aprovació, i a través del procés participatiu al portal Decidim, “es tirarà endavant el pressupost per al pla d’actuació i de inversió municipal”, recorda la consellera portaveu de Barcelona en Comú, Esther Pérez. El procés amb veïns i veïnes i entitats s’iniciarà al febrer i Pérez afegeix que “fins gairebé passat estiu no tindrem clares les inversions al detall de cada barri i de cada districte”.

Per la seva banda, el conseller portaveu del PSC, Albert Deusedes, matisa que “amb aquest pressupost s’estableixen les prioritats d’aquest 2020”. Destaca que “la Casa de la Premsa, la piscina de la Marina i l’escola de música són prioritàries aquest 2020, però amb el pla de inversió municipal apareixeran tots els equipaments pendents de la legislatura”. Entre aquestes obres pendents, algunes de les prioritats són “els espais del parc de Can Batlló i el complex esportiu de Magòria”, com recorda la consellera portaveu de Junts per Catalunya, Georgina Lázaro. Mentre que, per part de l’altre partit present en l’acord, Esquerra Republicana, es mostren “totalment d’acord amb les tres prioritats que apareixen en aquest document dels pressupostos ordinaris”.

Compartir: