La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec reclama que el manteniment del funicular de Montjuïc es faci a l’estiu

El funicular estarà tancat per la revisió de manteniment anual del 27 de gener al 16 de febrer. Davant aquest tancament en calendari laboral i lectiu, des de l'entitat veïnal han demanat a la regidoria de Mobilitat que es facin les revisions durant les vacances d'estiu, per així no causar molèsties al veïnat i als estudiants de les escoles de la muntanya.

La Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec reclama que el manteniment del funicular de Montjuïc es faci a l’estiu

El funicular de Montjuïc estarà tancat per la revisió de manteniment anual del 27 de gener al 16 de febrer. Davant aquest tancament en calendari laboral i lectiu, des de la Unió d’Associacions de Veïns del Poble-sec han demanat a la regidoria de Mobilitat que es facin les revisions durant les vacances d’estiu, per així no causar molèsties al veïnat i als estudiants de les escoles de la muntanya.

Sergi Gázquez, portaveu de l’entitat, explica que “aquesta revisió es fa sempre en període lectiu i, més que un servei pel turisme, serveix per a veïns i veïnes que necessiten pujar a la muntanya”. L’entitat ja es va reunir amb la regidoria de Mobilitat i ara vol insistir per tal que es faci aquest canvi. “Voldríem que les tasques de manteniment es facin els mesos de juliol i d’agost”, destaca Gázquez. Segons la Unió “a l’estiu no es causarien tantes molèsties al veïnat i els turistes que vulguin pujar a la muntanya ja tindrien altres alternatives”.

Davant aquests treballs de manteniment, TMB proposa dues alternatives al funicular. Per una banda hi ha la línia 150 de bus, entre plaça Espanya i el Castell de Montjuïc; i, alhora, s’establirà una línia especial que connectarà el Paral·lel amb Miramar. “És impossible substituir el funicular, perquè té una freqüència d’entre 2 i 3 minuts, mentre que l’autobús tarda uns 10 o 15 minuts en pujar a dalt la muntanya”, senyala Gázquez. I afegeix que, tot i reforçar les línies d’autobús, “el Paral·lel es col·lapsa i dificulta encara més la funcionalitat del servei alternatiu”.

paradabus150placaespanyagener2020-02

paradabus150placaespanyagener2020-03

Compartir: