La Fundació Mans a les Mans inaugura el seu nou local al barri de la Marina

La fundació va inaugurar el passat dimarts el seu nou local al carrer del Foc número 100, on han rehabilitat els baixos per acollir el projecte el Submarí, de reforç escolar i educatiu per infants i adolescents; i el projecte “Vols un cop de mà?” per joves que estiguin estudiant a l’institut i universitat. [[Vegeu fotos]]La Fundació Mans a les Mans va inaugurar el passat dimarts a la tarda el seu nou local al carrer del Foc número 100 del barri de la Marina. A l’acte hi van assistir l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; l’arquebisbe de Barcelona, Lluis Martínez Sistach; el regidor de Sants-Montjuïc, Jordi Martí, i la regidora de Família, Infància, Usos del Temps i Discapacitats, Irma Rognoni, així com els consellers de CIU, PSC i PP del nostre districte.


Josep Hortet, president de la Fundació i rector de les parròquies de Mare de Déu de Port i Sant Bartomeu explicava que fa molt temps que esperaven poder realitzar-ho, però calia abans trobar el suport d’entitats que els ajudessin en el seu projecte. Hortet manifestava la seva satisfacció per la rehabilitació de l’espai i deia que se sentia “molt content i alegre”. Josep Hortet explicava que “aquest espai era una part de l’antiga escola de Mare de Déu del Port” i que gràcies a gestions realitzades amb el bisbat, aquest els l’havia cedit. Hortet destacava que sense l’ajuda de la subvenció que han rebut de l’Ajuntament, i gràcies a la col·laboració d’altres organitzacions com Càritas, no ho haguessin pogut tirar endavant.

Hortet comenta que s’han rehabilitat els baixos per poder tenir-hi el centre educatiu infantil. En el mateix edifici, i dins de la Fundació Mans a les Mans, hi trobem l’entitat del Submarí, de reforç escolar i educatiu per infants i adolescents, l’entitat “Vols un cop de mà?” per joves que estiguin estudiant a l’institut i a la universitat. També hi podem trobar un espai més enfocat al món laboral. Durant el seu discurs, va explicar com va néixer, ara fa 10 anys, la Fundació Mans a les Mans: “vam començar amb uns amics que van dir, si necessites alguna cosa pots comptar amb nosaltres”. Hortet afegeix que va anar observant que perquè una entitat sigui potent, a part del voluntariat, hi ha d’haver “unes persones pagades que facin de nus” per tant calia buscar entitats que permetessin pagar a aquests treballadors. El primer objectiu de la fundació, segons Hortet, era la promoció del voluntariat, la idea era “donà la mà a altres voluntaris” perquè siguin més potents. Els àmbits en els que es mou la fundació al barri són l’ajuda a famílies amb problemes i a nens que els costa seguir els estudis.

L’alcalde de Barcelona, Xavier Trias va destacar durant la inauguració que era un “acte especialment bonic, un acte de col·laboració de l’església, les administracions, la societat civil, per donar respostes a les necessitats de la gent”, especialment important ens aquests moments difícils.

L’arquebisbe de Barcelona, Lluis Martínez Sistach va qualificar per la seva part l’acte com a “ bonic, entranyable, molt d’aquest barri de la Marina,” destacant sobretot la importància d’ajudar a les persones, infants, adolescents i joves en la seva formació.inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-23inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-24inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-25inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-27inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-22inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-21inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-20inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-19inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-29inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-18inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-17inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-26inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-28inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-16inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-15inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-14inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-13inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-12inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-11inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-10inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-09inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-08inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-06inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-05inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-04inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-03inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-02inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-01inauguracionoulocalfundaciomansalesmanslamarinamaigde2014-24


Fotos: EL3.CAT i Ángel Rabaneda