La Festa Major d’Hostafrancs encara la seva 160a edició amb nou intensos dies d’activitats a peu de carrer

Divendres al vespre es donarà el tret de sortida de les festes hostafranquines amb el pregó de la botiguera del barri Joana Siscart. [[ Entrevista a Josep Espín, president de la Federació d'Associacions, Entitats i Comissions d'Hostafrancs ]]

La Festa Major d’Hostafrancs encara la seva 160a edició amb nou intensos dies d’activitats a peu de carrer

El divendres 27 de setembre es donarà el tret de sortida de la 160a edició de la Festa Major d’Hostafrancs amb el pregó de la botiguera del barri Joana Siscart. Per davant, nou dies amb gairebé 75 activitats per a tots els públics. Ja fa mesos que una comissió organitzadora amb les entitats del territori preparen aquesta gran celebració, en parlem amb en Josep Espín, president de la Federació d’Associacions, Entitats i Comissions d’Hostafrancs (FAECH).

Com encareu aquests preparatius?

La veritat és que ja ho tenim tot preparat per començar el proper divendres. Serà una festa molt intensa i amb moltes ganes de viure-la per aquests 160 anys.

Què suposen tants anys?

Una mica de vertigen. Pensar que fa tants anys que se celebra vol dir que hi ha hagut molta constància i molta tenacitat per part del veïnat que hi ha participat. És una responsabilitat molt gran en aquesta manera de fer barri.

Dos elements històrics són l’arribada de l’imatge del Sant Àngel Custodi i la Fira de la Magrana, què en recordeu?

El què se sap és que l’inici de la festa és quan arriba l’imatge de l’Àngel i llavors comença també la Fira de la Magrana. Primer va arribar l’Àngel i després es va fer una petita capella i finalment el temple. La magrana és una de les fruites de l’època, igual que les taronges. Ho fem tal i com es feia llavors, posant la fira al costat de la parròquia i després es beneeixen.

Unes magranes que també són protagonistes en el cartell d’enguany. Com va anar la presentació?

Estem molt contents perquè la presentació va anar molt bé. La Companyia va fer una petita demostració i l’autor, Marc Subirana, va fer una explicació molt detallada sobre com ha fet el cartell. Aquest mostra quatre magranes humanitzades. Una com un diable del correfoc, una tocant una guitarra i dues fent el tradicional Ball de Rams. És un cartell que està agradant molt.

Com valores el bon estat de les entitats del barri? Enguany se celebra el 25è aniversari de La Companyia i el 60è de l’Esbart Ciutat Comtal.

Podem estar molt contents perquè aquest any sumem noves entitats que participen a la Festa Major. L’organitzem amb associacions de diferents indrets del barri i per tant la celebrem en diferents carrers i diferents escenaris. Enguany som 33 associacions en l’organització i farem prop de 75 activitats al llarg dels nou dies de festa. En aquesta edició, l’Ateneu Independentista fa una programació més extensa i el Zumzeig també segueix creixent. A més, sumem l’espai de joves La Clau.

Quines novetats destacaries?

Ja fa un parell d’anys que fem un mapping a la façana de l’Escola Miquel Bleach i el d’enguany serà especial pel 160è aniversari. També tindrem una actuació de circ just abans de l’estrena del mapa. El què ens fa molta il·lusió és l’acte de música a peu de carrer. És un petit format musical en el que volem que la gent gaudeixi de la música tot voltant pel carrer i enguany les tres actuacions les faran joves de fins a 18 anys.

Compartir: