La Federació Catalana de Futbol confirma que el Sants jugarà a Tercera Divisió la temporada vinent

La Federació Catalana de Futbol ha fet pública una circular on certifica l’ascens automàtic de la Unió Esportiva de Sants després de la resolució del Tribunal Català de l’Esport. El Grup 3 de Tercera Divisió estarà format per 21 equips.

La Federació Catalana de Futbol confirma que el Sants jugarà a Tercera Divisió la temporada vinent

El serial Horta-Sants ha arribat a bon port, aquest dimarts la FCF ha anunciat públicament que la temporada que ve la Unió Esportiva de Sants jugarà a Tercera Divisió. Aquesta decisió, esperada pel vestidor santsenc, però no per això rebuda amb menys eufòria, arriba després que a finals de setembre el Tribunal Català de l’Esport (TCE), el màxim òrgan jurisdiccional de l’esport català, es pronunciés sobre el recurs que havia presentat el Sants arran de la impugnació de l’Horta del derbi barceloní jugat a l’abril.

El TCE, “després de revisar tot el cas i considerar que no hi havia mala fe en l’acció i que l’àrbitre va donar permís al jugador per tornar al camp”, va resoldre a favor del Sants i, d’aquesta manera, va contradir les afirmacions del Comitè de Competició i el Comitè d’Apel·lació, que havia donat la raó a l’Horta. La responsabilitat tornava a estar en mans de la Federació, que havia de veure com trobar sortida a la decisió del TCE.

I ara, seixanta dies després del pronunciament del Tribunal i al cap de vuit mesos del partit, el Sants ha rebut la resposta: jugar a Tercera Divisió. Això farà que la temporada que ve el Grup 3 d’aquesta categoria estigui compost per 21 equips (actualment n’hi ha 20) i que el juny del 2019, hi hagi quatre descensos de Tercera a Primera Catalana per tornar a anivellar la balança.

La presidenta del club, Montserrat Dot, es mostra satisfeta, tot i que recorda que haurien volgut que la decisió es prengués abans. “No volem ser un ascensor”, assegura Dot, que explica que ja estan planificant la temporada que ve per construir un equip que es pugui mantenir a la categoria. Per cert, el club ja ha demanat una sala al Districte de Sants-Montjuïc per celebrar l’ascens.

Vist això, la pregunta que deu planar ara sobre l’ambient és si el Sants continuarà competint amb la mateixa intensitat. Des del club, asseguren que serà així i que tots els futbolistes ho donaran tot al camp per aconseguir, si hi ha sort i encerts, repetir la primera posició de la temporada passada. De moment, els de Tito Lossio estan a un punt del segon, el Viladecans, i a sis del líder, el Martinenc.

Una crònica de Martí Odriozola i foto de Mireia Robert.

Compartir: