La FAVB es reuneix a Can Batlló, per debatre l’urbanisme de Barcelona

L’Auditori del Bloc 11 va acollir divendres i dissabte un fòrum veïnal dedicat a l’urbanisme de la ciutat. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona va organitzar aquesta iniciativa que va atreure arquitectes, veïns, tècnics municipals, urbanistes i activistes. [[Vegeu fotos]]L’Auditori del Bloc 11 de Can Batlló, al barri de la Bordeta, va acollir divendres i dissabte passat un fòrum veïnal dedicat a l’urbanisme de la ciutat de Barcelona. La Federació d’Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona va encarregar-se d’organitzar aquesta iniciativa que va atreure arquitectes, veïns, tècnics municipals, urbanistes i activistes. Tots ells van debatre diferents aspectes i propostes, però sobretot es va centrar en una Taula d’Urbanisme que es vol constituir a principis de l’any vinent. L’objectiu va ser començar a redefinir el moviment veïnal i connectar col·lectius acadèmics amb col·lectius activistes. La FAVB, des del passat gener de 2015, va iniciar un procés d’investigació qualitativa per recollir i sistematitzar la percepció del moviment veïnal sobre l’estat urbà actual dels barris, amb una cinquantena d’entrevistes a entitats veïnals de la ciutat. Amb aquest debat, obert a la ciutadania, també es va voler congregar a professionals de la ciutat per reflexionar sobre l’evolució de l’urbanisme de la ciutat i els seus horitzons de futur.

Durant els dos dies es van aportar propostes relacionades amb l’espai urbà i la reindustrialització, espais públics i equipaments, justícia de l’espai a la ciutat, desenvolupament comunitari dels barris, habitatge i política del sòl, entre d’altres. Per exemple, en relació als equipaments es va reivindicar major flexibilitat i que “les persones dels barris l’haurien d’utilitzar per diversos usos”. També és va tractar la proximitat i els horaris d’aquests, ja que “a vegades, en alguns barris, no hi ha equipaments, o no obren els caps de setmana, com per exemple el casal de gent gran o equipaments escolars”, segons va explicar una de les ponents durant les conclusions.

La Taula d’Urbanisme va tenir bona rebuda i va aplegar els diferents perfils que volia la FAVB. Anna Menéndez, presidenta de la FAVB assegurava que el fòrum “ha superat totes les expectatives”. Una trobada que segons Menéndez, ha estat una tasca que la federació tenia pendent: “Creiem que s’ha posat en marxa el que tants desitjàvem, ja que fins ara la FAVB no estava atenent l’urbanisme de la ciutat d’una manera adequada”. Menéndez va assegurar que “aquest espai donarà a la ciutat una projecció que no tenia” i va avançar que “continuarem amb aquest treball que han començat en aquest punt de partida”.

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-01

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-02

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-03

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-04

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-05

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-06

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-07

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-08

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-09

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-10

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-11

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-12

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-13

jornadesurbanismebarcelonafavbcanbatllooctubre2015-14

Fotos: Ángel Rabaneda