La Ciutat Invisible rep el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

El guardó, vol distingir la botiga cooperativa del carrer Riego del barri de Sants per la implantació que ha fet entre els seus treballadors de la baixa paternal de 8 setmanes, i el foment de la corresponsabilitat i la implicació dels homes en el rol de proveïdors de cures.

La Ciutat Invisible rep el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps

La botiga cooperativa del carrer Riego del barri de Sants, La Ciutat Invisible, va rebre el passat 20 de febrer el Premi Barcelona a l’Empresa Innovadora en Conciliació i Temps 2016 en la modalitat d’empresa de menys de 10 persones treballadores. El guardó vol distingir la implantació d’una baixa paternal de 8 setmanes, i el foment de la corresponsabilitat i la implicació dels homes en el rol de proveïdors de cures. La 4a edició del premi ha rebut projectes d’un total de 29 empreses. “Nosaltres ens vam presentar perquè creiem que estem innovant molt i transformant les rigideses de l’organització del treball amb configuracions horàries que no faciliten la conciliació de la vida professional amb la familiar” explica l’Elba Mansilla de la Ciutat Invisible.

En els 10 anys de trajectòria de La Ciutat Invisible, s’ha implementat aquesta mesura en quatre ocasions. “Els treballadors hem tingut sis fills, les noies han tingut 16 setmanes i pels nois consideràvem que la baixa de 15 dies era molt curta” expressa Mansilla. I és que segons diu la treballadora, per tal d’afavorir canvis d’actitud dels homes i major implicació d’aquests en les tasques de reproducció social “cal una baixa de paternitat i adopció intransferible entre homes i dones”. Els treballadors que han gaudit d’aquesta mesura “estan molt agraïts, ja que és un suport material durant el procés de criança” assegura Mansilla.

Davant aquesta pràctica pionera en aquesta empresa, Mansilla desitja que s’acabi expandint a d’altres projectes. La cooperativa també compta amb horaris adaptables pels seus treballadors, ja que d’aquesta manera “generen un efecte positiu en la conciliació” no només amb la família, sinó també en els estudis i, en definitiva, en el temps privat. A més, també poden demanar una excedència de 3 o 6 mesos per fer-les compatibles amb altres projectes personals: “Són mesures que són necessàries per a les persones”.

premiconsiliaciotempslaciutatinvisiblesantsfebrerde2016-02

Foto entrega de premis: Ajuntament de Barcelona

Compartir: