XX Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 17/08/2018 – 26/08/2018
Tot el dia

Localització
Cotxeres de Sants (auditori)

Categories
No Categories


El Secretariat d’Entitats de Sants, Hostafrancs i la Bordeta, el Districte de Sants-Montjuïc, el Catalunya Escacs Club, el Club d’Escacs Comtal, el Club d’Escacs La Cadena i Peón Negro organitzem, del 17 al 26 d’agost, una nova edició de l’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta per a jugadors i jugadores amb llicència federativa en vigor.

Enguany hi participaran mes de 780 jugadors de 50 països, entre els quals trobem a mes de 150 jugadors amb títols de la Federació Internacional, 29 Grans mestres i 58 mestres internacionals. A més, s’han organitzat altres activitats paral·leles com el primer concurs de fotografia Pau Pascual Duran, i l’exposició de pintura la Sala Lluïsa Franch, dedicada als escacs titulada “Moviments, art i escacs. Creacions amb estratègies” que organitza el Col·lectiu d’Artistes de Sants.

L’Open Internacional d’Escacs de Sants, Hostafrancs i la Bordeta s’ha convertit en aquestes darreres edicions, en un dels tres tornejos amb mes participants d’Europa. Els jugadors i jugadores competiran durant 10 dies, en un torneig que reuneix des de campions d’Europa fins a aficionats que s’acaben de federar. Cal destacar la tornada als taulers del millor jugador català de l’historia, el GM Miquel Illescas i la participació de 3 jugadors del TOP 100 mundial.

La competició principal segueix el sistema suís de deu rondes que no elimina cap jugador. Es juga a l’auditori, a altres sales del centre cívic i enguany s’hi incorpora un nou espai degut al gran nombre de participants, la Lleialtat Santsenca.

El primer premi té una dotació de 3.000 €, el segon és de 2.000 € i el tercer rebrà 1.200 €, tot i que hi haurà fins a 25 premiats amb remuneració econòmica.

Enguany l’Open Internacional d’Escacs arriba a la vintena edició. És per això, que els tres primers premiats, rebran a part a la dotació econòmica una camisa dels Castellers de Sants pel primer premi, una samarreta dels Diables de Sants pels segon premi, i una dels Gegants de Sants pel tercer, totes tres amb el brodat de l’Open. Aquests tres elements que simbolitzen la cultura popular del barri, se seguiran oferint en les properes edicions.

Les partides es podran veure també en una pantalla gegant (de 4×3 m) a les Cotxeres de Sants, perquè el públic pugui seguir-les bé. Hi ha servei de bar i de guarda-roba. Els aficionats no federats participaran al campionat de ràpides el 19 d’agost al matí i al campionat que es disputa el dia 23 al carrer del Guadiana. Dimarts, 21 d’agost, a les 11 i a les 12 h del matí, es fan simultànies a l’estació de Sants.

D’altra banda, i per primera vegada a la història del certamen, enguany s’organitza en col·laboració amb l’Associació Fotogràfica de Sants (ASFoSants) el 1r concurs de fotografia Pau Pascual Duran. El nom del concurs homenatja aquest jugador del Club Escacs Foment Martinenc i gran aficionat a la fotografia, que va morir el 5 de desembre passat. La imatge que guanyi el concurs il·lustrarà el cartell de l’any vinent. Podeu enviar-hi un màxim de dues imatges per persona, preses durant la 20a edició de l’Open, fins al 24 d’agost a través del web d’AFoSants.

A més, el Col·lectiu d’Artistes de Sants fa una exposició de pintura dedicada monogràficament als escacs. S’inaugura divendres 17 d’agost a les 19.30 h i la podreu veure a la Sala d’Exposicions Lluïsa Franch de les Cotxeres de Sants fins al 2 de setembre.

Compartir: