Segona edició del taller “Àfrica és el ritme del món” al Poble-sec

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 26/04/2018 – 22/06/2018
Tot el dia

Localització
Centre Cultural Albareda

Categories
No Categories


Sota el lema “Àfrica és el ritme del món: el so de les Independències”, el Centre Cultural Albareda i la selectora musical Sarah Ardite organitzen per segon any consecutiu aquest taller de músiques africanes.

Des de mitjans dels anys cinquanta fins als anys vuitanta, el continent africà va posar fi al colonialisme europeu. Una de les formes de dir prou va ser a través de la música, que es va convertir en un important instrument de lluita i arma de protesta anticolonial, així com un element fonamental dels moviments socialistes que van sorgir en el continent africà en aquest moment.

Aquest taller de músiques africanes pretén acostar-nos a descobrir, sentir i “punxar” les bandes, els i les cantants i els músics que van recolzar els moviments de lluita contra el colonialisme europeu fins a aconseguir la independència. Durant aquesta època, van sorgir una varietat d’estils sorprenents i pioners com el Highlife a Ghana. També veurem el bellíssim fenomen de les Orquestres Nacionals en el Zaire-Congo i a Guinea Conakry, fruit de la llibertat, l’alegria i el ressorgiment de moviments artístics locals com l’anomenat Authenticité. A Nigèria, el músic i activista Fela Kuty va ser una de les ments antisistema més brillants conegudes fins al moment, també impulsor de la filosofia Music is the weapon. Mentre a Zimbabwe el moviment revolucionari Chimurenga va deixar un llegat musical extraordinari.

Per aquest motiu, el Centre Cultural Albareda de Barcelona i Sarah Ardite organitzen un taller setmanal participatiu de nou sessions on, sense necessitat de tenir coneixements previs, s’aprendrà a fer mixtapes pròpies i que finalitzarà amb una “punxada” oberta on tots els participants podran mostrar les seves mescles preferides de les músiques apreses.

El taller tindrà inici dijous 26 d’abril i finalitzarà el 22 de juny.

Cal inscripció prèvia.

Preu del taller (9 sessions): 47,37 euros.

Compartir: