Roda de premsa de presentació dels actes del 20è aniversari dels Castellers del Poble-sec

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 30/05/2019
7:30 pm – 8:30 pm

Localització
Centre Cultural Albareda

Categories
No Categories


Aquest 2019 el barri del Poble-sec està de celebració. El barri festeja els 150 anys de la seva fundació, i algunes de les seves entitats també commemoren la festa del seu naixement. És el cas dels 40 anys de Ca Running, els 35 de Tir amb Arc Montjuïc i dels Castellers del Poble Sec, que compleixen dues dècades d’activitat castellera aquest mateix any.

Presentada oficialment com a colla el juliol de 1999, els Castellers del Poble Sec porten a l’esquena més de 2500 aletes i un gran nombre de diades, entre la que destaca la Diada de Tardor de 2015, on els bandarres van descarregar la seva primera clàssica de vuit.

A més de l’activitat castellera, la colla poblesequina també treballa al i per al barri, sent part de projectes integradors com “Tots som una colla”, els tallers a les escoles, el concert jove de la Festa Major, o d’innovació educativa com el “Castelloscopi”, premi ciutat de Barcelona 2015.

Per celebrar els 150 anys del barri, però també aquests 20 anys de treball casteller, cultural i social, la colla del Poble-sec presenta, el pròxim 30 de maig a les 19.30 en roda de premsa, juntament amb les associacions participants, el cartell oficial de la Diada al Castell de Montjuïc.

La jornada de portes obertes comptarà amb un gran nombre d’activitats per a tot tipus de públic. Al matí tindrà lloc una cursa infantil i el primer cros de muntanya a Montjuïc, així com activitats per a infants de la mà de Tata Inty. La tarda s’iniciarà amb l’actuació de la Muixeranga de Barcelona i el taller de tir amb arc, que donaran pas a la diada castellera amb els Castellers del Poble Sec, els Castellers de Sants, la Colla Joves Xiquets de Tarragona i la Colla Castellera de Madrid. El dia el tancaran l’actuació del grup Che Sudaka i de la DJ Partisana.

A l’acte de presentació acudiran representants de les diferents organitzacions que hi participen a la Diada: Marta González, presidenta dels Castellers del Poble Sec, Josep Guzman, representant de la Comissió dels 150 anys del Poble Sec, Jordi Falgueras, president de Tir amb Arc Montjuïc, Xavier Capdevila, president de Ca Running, membres del grup Che Sudaka, Elisabet Garcia, com a DJ Partisana, i Laura Pérez, regidora del Districte de Sants Montjuïc. 

Durant la roda de premsa es presentaran també la resta d’activitats que els Castellers de Poble Sec han preparat per celebrar aquesta segona dècada de castells, reivindicació i cultural popular.

Compartir: