Projecció a la Marina del documental: “Montserrat Roig: l’hora violeta”

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 13/03/2018
7:00 pm – 8:00 pm

Localització
Biblioteca Francesc Candel (La Marina)

Categories
No Categories


En commemoració del Dia Internacional de la Dona, la Biblioteca Francesc Candel projecta el documental: “Montserrat Roig: l’hora violeta”, dirigit per la periodista Neus Ràfols. Una obra que s’endinsa en l’univers literari i el pensament d’una dona que, 25 anys després de la seva mort, continua sent un referent de la cultura catalana.

Montserrat Roig (1946-1991), escriptora i periodista compromesa amb el seu temps, la transició democràtica i la lluita antifranquista, ha esdevingut també un referent per a l’actual lluita feminista, que reivindica l’esguard de dona. Per això, el títol del documental recupera una de les seves obres: “L’hora violeta“, l’hora de mirar-se la realitat amb ulls de dona.

Dirigit per la periodista Neus Ràfols  i produït per Wonkafilms, amb coproducció de TV3 i TVE, el documental aporta documents inèdits sobre l’estada de l’escriptora a la presó l’any 1968 i Sant Petersburg del 1980, escenari d’una part del rodatge, i li segueix els passos per les ciutats de Barcelona, Formentera i Moscou.

L’acte comptarà amb la presència de la Neus Ràfols, directora del documental, amb la que podreu conversar sobre el documental i la figura de Montserrat Roig.

Compartir: