9a edició de les Jornades de Lleure i Feminismes a Sants

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 26/10/2019
10:00 am – 9:30 pm

Localització
Lleialtat Santsenca

Categories
No Categories


cartelljornadeslleureifenimismeslleialtatsantsencaoctubre2019

Serà un espai de trobada entre l’associacionisme d’educació en el lleure i el moviment feminista i LGTBIQ+ que es durà a terme el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre. Les Jornades, que tindran lloc a la Lleialtat Santsenca (barri de Sants), estan impulsades i organitzades per Casals de Joves de Catalunya, Esplais Catalans, l’Escola Lliure El Sol i Escoltes Catalans.

La salut, les cures i el gènere en l’associacionisme educatiu centraran la novena edició de les Jornades de Lleure i Feminismes, que tindran lloc el cap de setmana del 26 i 27 d’octubre a la Lleialtat Santsenca de Sants. En un moment en el que la salut i les cures cada vegada es troben més al centre i prenen la importància que li corresponen, és necessari plantejar-nos com les incloem en les nostres entitats. Per això, es considera imprescindible abordar de manera col·lectiva i profunda aquesta temàtica i crear un espai de reflexió entre l’associacionisme educatiu i les cures en el si de les nostres associacions.

Les Jornades arrencaran amb tallers i experiències durant el matí dividits en cinc eixos:  politització de malestars, salut mental i pressió estètica, addicions, cures i salut sexual i reproductiva. En els diversos eixos trobarem diverses formadores, entre elles, Elena G.Ruiz, Radio Nikosia, Mandràgores, Noctàmbules, Zinteta, VulvaTrip i moltes més.

Durant la tarda, s’ha pres la decisió de suspendre les Jornades per tal que les assistentes puguin assistir a la manifestació convocada a la ciutat de Barcelona.

Les activitats es reprendran a la nit, quan hi haurà un cinefòrum del documental el Fil Rosa amb el debat posterior amb les directores.

Durant la jornada de diumenge, les quatre entitats organitzadores han preparat una sessió per tal de recollir i posar en comú els aprenentatges de les jornades, i després se seguirà amb diversos tallers per a les participants. Paral·lelament s’organitzarà una fira d’entitats i un concert del grup Remolatxa obert a la gent del barri i la ciutat. El dinar correrà a càrrec de l’AE Joan Maragall, agrupament del barri.

Originàriament, les Jornades de Lleure i Feminismes van néixer de la necessitat d’algunes entitats d’afrontar la qüestió de gènere, com a conseqüència de l’anàlisi prèvia que també a les associacions educatives es reprodueixen rols, dinàmiques i formes de relació sexistes. Així doncs, la voluntat és trobar un espai comú entre els dos mons per tal que l’associacionisme educatiu (Casals de Joves, esplais i caus) integri la perspectiva de gènere en la seva tasca de transmissió de valors i perquè les entitats feministes i LGBTIQ facin arribar el seu discurs més enllà dels àmbits habituals i puguin transmetre’l a agents que cada dia treballen amb infants i joves. Així mateix, és un espai obert a altres entitats interessades i a tota aquella gent que se senti cridada a participar-hi.

Més informació a:

Compartir: