Eulàlia, espectacle de l’Esbart Ciutat Comtal d’Hostafrancs a la Catedral

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 11/02/2017
10:00 pm – 11:00 pm

Localització
Catedral Barcelona

Categories
No Categories


Un espectacle de música i dansa retrà homenatge a la vida de Santa Eulàlia el proper 10 i 11 de febrer dins del marc incomparable de la Catedral de Barcelona.

L’espectacle, a càrrec de l’Esbart Ciutat Comtal del barri d’Hostafrancs, ens explica a través de la música, la dansa i d’una espectacular escenografia la llegenda de la vida de Santa Eulàlia. La jove, filla de Sarrià, al segle III dC s’enfrontà al pretor romà, Dacià, el qual va manar que fos martiritzada i condemnada a morir a la creu per la seva irreprimible condició de cristiana. Eulàlia acabà convertint-se en la patrona de la ciutat de Barcelona.

Eulàlia sorgeix de la voluntat de l’Esbart Ciutat Comtal d’oferir a la ciutat de Barcelona un espectacle perdurable en el temps i en la memòria col·lectiva.

La coreografia, així com tota la presentació escènica i teatral, està creada i dirigida pel director i coreògraf Lluís Calduch. Els dansaires i figurants formen part de l’Esbart. La música està composta per a l’ocasió pel mestre Francesc Cassú i enregistrada l’any 2011 per una orquestra d’uns 25 músics de renom i el cor de dones Aurica.

Eulàlia és un espectacle guardonat amb el Premi Ciutat de Barcelona en la categoria de cultura popular i tradicional 2013.

Compartir: