Estudiants d’arquitectura de la UPC estudiaran “in situ” l’accessibilitat als carrers de Zona Franca

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 11/10/2016
5:30 pm – 5:31 pm

Localització
Sala Pepita Casanellas

Categories
No Categories


L’11 d’octubre, de les 17.30 a les 19.30 hores, un grup de 70 estudiants de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC), dirigits per la professora Sandra Bestraten, analitzaran in situ l’accessibilitat dels carrer i comerços del Passeig de la Zona Franca, a Barcelona, a través d’un projecte d’aprenentatge-servei. El recorregut el faran en cadira de rodes, antifaços i bastons per posar-se en situació i comprendre millor les dificultats a l’hora de proposar millores.

El treball, que porta per títol MArina Sense BArreres (MASBA), dirigit per la professora de l’Escola Tècnica Superior d’Arquitectura de Barcelona (ETSAB) de la Universitat Politècnica de Catalunya (UPC) Sandra Bestraten, s’emmarca en l’assignatura Habitatge i Cooperació que s’imparteix en aquesta escola.

En l’itinerari previst pel Passeig de la Zona Franca, els estudiants aniran acompanyats per veïns que tenen alguna discapacitat per complementar l’experiència, ja que l’objectiu és entendre la problemàtica que cal resoldre des de la vivència i l’experimentació personal, la qual cosa ajudarà a prioritzar les actuacions d’accessibilitat en aquest nucli urbà de Barcelona.

El projecte es realitza amb la coordinació de la Càtedra d’Accessibilitat de la UPC, i la col·laboració de l’Institut Municipal de persones amb Discapacitat IMP de l’Ajuntament de Barcelona i entitats del tercer sector com l’Associació disminuïts Sants – Montjuïc; l’Assemblea per la Diversitat; Amputats Sant Jordi; Fundació Hospital Sant Pere Clavé; La Llar d’Esclerosi Múltiple; la Fundació Esclat, i altres entitats del districte Sants-Montjuïc. També hi participa la Comissió de diversitat funcional del Casc Antic

Compartir: