Estrena de la pel·lícula “Lo que dirán” al cinema Zumzeig d’Hostafrancs

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 11/06/2019
Tot el dia

Localització
Zum-Zeig Cinema Independent (Hostafrancs)

Categories
No Categories


El pròxim 11 de juny s’estrenarà al cinema Zumzeig la pel·lícula “Lo que dirán”, opera prima fruit del Máster en Teoria i Pràctica del Documental Creatiu de la UAB. “Lo que dirán” és un documental que es va estrenar el novembre de 2017 al IDFA (Festiva Internacional de Documentals d’Amsterdam) i poc després va tenir la seva estrena nacional al Festival de Cine Internacional de Gijón, on va guanyar el premi a Millor Pel·lícula Espanyola. Des de llavors ha estat un any donant voltes per diferents festivals nacionals i internacionals (podeu veure el llistat més endavant) i s’ha passat a diverses mostres de cinema arreu del món. El 2018 va guanyar el premi a Millor Documental al Festival SomCinema (festival de l’audiovisual català), el Premi de Residència de l’Alternativa en la secció Panorama i la Menció Especial del Jurat en la competició de documentals al Festival Cinespaña, a Toulouse.

La pel·lícula, que forma part del gènere de no-ficció, explica la historia d’una amistat entre l’Aisha i l’Ahlam, dues noies adolescents, immigrants i musulmanes que viuen a Barcelona i que debaten entre elles, altres companyes de classe i familiars temes com la decisió de portar o no el hijab (vel), els prejudicis, la pressió estètica de les dones arreu del món i altres temes relacionats amb la cultura musulmana i el xoc cultural entre els seus orígens i el món occidental on han de créixer. Amb una càmera que es mou com si fos un personatge més, ens endinsem en la intimitat dues amigues que tenen maneres de viure i pensar oposades, però que s’escolten, es respecten, aprenen l’una de l’altra i s’estimen, donant una lliçó al espectador sobre els prejudicis.

La pel·lícula també és una escolta dels joves adolescents de l’Institut Joan Coromines, institut situat al barri d’Hostafrancs i que es caracteritza per tenir gran diversitat de països de procedència dels seus alumnes. La majoria d’ells comparteixen la complexitat de créixer en un lloc amb una cultura diferent a la dels seus pares i que, tot i ser de diferents països, comparteixen els mateixos dubtes, pors i inseguretats però també les ganes de conèixer i, tal i com diu l’Aisha, “vivir la vida”. Al llarg del documental les diferents llengües (català, castellà, àrab i urdú) flueixen entre les diferents converses i no hi ha cap dubte de que com més llengües, més riquesa cultural.

Compartir: