Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 21/10/2017
10:00 am – 11:59 pm

Localització
Plaça de Sants

Categories
No Categories


Amb motiu de la manifestació convocada a Barcelona durant la tarda, s’ha decidit traslladar totes les activitats durant el matí migdia. Aquest és l’horari definitiu de les activitats:

Plaça de Sants

10.00 h Traca de la Colla de Diables de Sants i Tabalers de Sants

10.00 h Obertura d’envelats. Assoc. de Comerciants Creu Coberta, CAL (Projectes Parlem i Xerrem,) Sants 3 Ràdio, Esplai Espurna, Secretariat d’Entitats, Cultura Popular (Diables de Sants, Colla de Diables i Tabalers Escola Barrufet, Gegants de Sants i Castellers de Sants), Sants-Montjuïc per la Independència, Unió Excursionista de Sants, Centre Social de Sants-Can Batlló, Col·lectiu d’Artistes de Sants, Productes ecològics i de proximitat a Sants, Òmnium Cultural Sants-Montjuïc, Taula Intercultural, Grup Solidaritat Sant Medir.

10.00 h. Xocolatada

10.00 a 12.30. Festa infantil d’Esplai Espurna

10.30 h Pintura ràpida del Col·lectiu d’Artistes de Sants

11.00 h Exhibició Grup de puntaires del Casal Artesà d’Hostafrancs, Orfeó de Sants, Cotxeres de Sants i carrer Vallespir

11.00 h Recital de poesia patriòtica amb el Col·lectiu d’Artistes de Sants, Premi Amadeu Oller i Grup d’Opinió Àmfora i cantada popular coordinada per la Coral Sant Medir i la Coral de la Fundació Sopeña (Oscus) juntament amb cantaires anònims

12.15 h Manifest Correllengua 2017 i Parlament a càrrec de Núria Feliu, cantactriu

12.45 h Espectacle infantil El més petit de tots” a càrrec de Pedagogia de l’Espectacle, de la Fundació Torre del Palau.

13.45 h Ballada dels gegants de Sants i Pilar de Castellers de Sants.

14.00 h Dinar del Correllengua servit per Terra d’Escudella a la Plaça de Sants

20.30 h Actuació Colla de Diables i Tabalers de l’escola Barrufet al passatge Fructuós Gelabert.

Auditori de les Cotxeres de Sants

21.30 h Concert d’ Icarians i 3a edició del Concurs Micro Obert de rap i hip-hop

23.00 h Concert de CatFolkin. Banda de Folk Rock en català.

cartellcorrellenguasantsoctubrede2017-02 cartellcorrellenguasantsoctubrede2017-01

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 homenatjarà Lola Anglada

 Ja està tot a punt per al Correllengua 2017 als nostres barris! Dissabte 21 d’octubre se celebraran més d’una vintena d’activitats a la plaça de Sants amb l’objectiu de fomentar la llengua i cultura catalanes. Us hi esperem!

El Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta se celebrarà el dissabte 21 d’octubre a la plaça de Sants i tindrà com a protagonista la figura de Lola Anglada, il·lustradora i narradora de contes infantils. Coincidint amb el 125è aniversari del seu naixement, el Correllengua d’enguany recordarà no només la importància de l’obra de l’artista, sinó també el seu compromís amb els valors cívics, democràtics i catalanistes i el seu esperit feminista.

Aquesta nova edició del Correllengua manté totalment vigents els objectius de l’activitat: el foment de la llengua i cultura catalanes en una jornada transversal, oberta, participativa i popular. La reivindicació i la festa també hi són presents, i és que dissabte 21 d’octubre la plaça de Sants acollirà un munt d’activitats per a tots els gustos i edats: diables, tabalers, mostra d’entitats, puntaires, gegants, activitats infantils, poesia, cant coral, castellers, xocolatada…

Entre les activitats programades d’enguany destaquem la mostra d’entitats, el dinar popular a càrrec del restaurant Terra d’Escudella, que prepararà un menú especial que podreu degustar a la plaça de Sants a les 14.30 h. (cal tiquet). A les 19 h es realitzarà el Manifest del Correllengua 2017 amb l’arribada de la flama i seguidament el parlament, que anirà a càrrec de Núria Feliu, cantactriu santsenca.

Al vespre a les 20 h, la Colla de Diables i Tabalers de l’Escola Barrufet i donaran el tret de sortida al correfoc i cap a les 20.45 h, serà el torn dels Diables i Tabalers de Sants. A la nit arriba la música a partir de les 21.30 h amb el 3r concurs de rap i hip-hop en català i el concert d’Icarians. El punt i final a la festa el posarà Catfolkin, amb el seu folk rock en català. Aquests dos concerts se celebraran a l’Auditori de les Cotxeres de Sants, una de les novetats d’aquest any.

La comissió organitzadora del Correllengua està formada per prop de vint entitats del territori i es coordina a través del Secretariat d’Entitats.

Actes previs del Correllengua:

Dies abans, una Ambaixada del Correllengua recorrerà diverses escoles dels barris i començaran els treballs infantils sobre el Correllengua.

L’aparador de les Cotxeres de Sants i a la Botiga Abacus d’Hostafrancs acollirà l’exposició de cartells de la 9a Edició Concurs de Cartells del Correllengua 2017.

El divendres 20 d’octubre es farà l’Acte de presentació del Correllengua de Sants, Hostafrancs i la Bordeta 2017 a la Botiga Abacus d’Hostafrancs a les 19.30 h del vespre, amb el lliurament dels premis de la 9a Edició del Concurs de Cartells del Correllengua, que en aquesta edició ha guanyat en la categoria d’adults Marta López, i Júlia Yuste i Mariona Redondo de 10 anys en la categoria infantil. L’acte es clourà amb l’actuació del cor Jove de la Coral Sant Medir i el recital poeticomusical dedicat a Lola Anglada, a càrrec de Jaume Calatayud i Vicenç Monera.

I a més a més…

Una altra de les novetats d’aquest any són els actes d’homenatge a Lola Anglada que es realitzaran a la Lleialtat Santsenca el diumenge 29 d’octubre: amb exposició, música i projecció d’un documental.

Compartir: