BioBlitzBcn al Jardí Botànic de Montjuïc

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 20/04/2018 – 22/04/2018
Tot el dia

Localització
Jardí Botànic de Barcelona (Montjuïc)

Categories
No Categories


Els propers 20, 21 i 22 d’abril, el Jardí Botànic Històric (Montjuïc) acollirà la vuitena edició del BioBlitzBCN, tres jornades de recerca intensa de biodiversitat adreçades a  totes les persones interessades en observar i descobrir la natura urbana.  Els participants tindran ocasió de convertir-se en naturalistes per un dia i conèixer de la mà dels experts les tècniques d’observació identificació d’espècies, tant de flora (líquens, plantes vasculars…) com de fauna (mol·luscs, artròpodes, amfibis, rèptils, ocells, mamífers…).

Paral·lelament als itineraris biològics, s’han programat activitats per a tots els públics com per exemple tallers per conèixer el cant dels ocells o per aprendre a construir caixes niu així com visites guiades al Jardí Botànic Històric, entre d’altres propostes formatives a l’entorn del valor de les espècies.

El BioBlitzBCN és una activitat gratuïta i per a tots els públics. Per participar-hi cal inscriure’s en algun dels itineraris científics o de les activitats formatives a través de la pàgina www.bioblitzbcn.museuciencies.cat. El període d’inscripció va del al 16 d’abril.

Les activitats de divendres 20 d’abril van destinades a públic escolar  d’ESO i batxillerat.  A partir de dissabte 21 i fins diumenge 22 d’abril s’obriran els itineraris i les activitats formatives al públic general.

El BioBlitzBCN s’emmarca dins del programa del cicle d’activitats als parcs, platges i rius metropolitans i també forma part del Festival Barcelona Ciència que proposa un seguit d’actes per viure la ciència durant dues setmanes a diferents llocs de Barcelona.

Fer d’observadors científics

Els  participants disposaran dels equips propis d’una observació científica: lupes, microscopis i tot el material necessari per a actuar com autèntics naturalistes. Les mostres obtingudes seran revisades pels experts per a la corresponent inclusió al cens de biodiversitat de la ciutat.

Un BioBlitzBCN es un intens període de recerca per identificar la biodiversitat d’una zona determinada. El primer es va realitzar l’any 1996 als Estats Units i des d’aleshores s’ha anat estenent  per molts països que el programen regularment.  Aquesta activitat s’emmarca  en el context d’expansió de la ciència participativa o ciència cívica amb l’objectiu d’aconseguir que la ciutadania s’interessi per la biodiversitat i fomentar l’interès públic en la natura i la seva conservació.

Compartir: