“A tota veu” a Can Batlló. Recital poètic popular, portador de sons i missatges d’arreu del món

Carregant mapa…

Data/Hora
Date(s) – 26/04/2018
6:30 pm – 7:30 pm

Localització
Bloc 11 de Can Batlló (Espai d’encontre)

Categories
No Categories


cartellatotaveuomniumsants26abrilde2018

Poemes sobre el coratge, recitats en llengua original i explicats en català.

“A Tota Veu” és una proposta d’Òmnium Cultural per contribuir a la cohesió social i fer del català llengua comuna, en un context de reconeixement del pluralisme lingüístic a Catalunya, donan veu a les llegües que es parlen a la ciutat amb el català com a llengua que ens permet a tots entendre’ns.

Què ès ?

És una lectura pública de poesia que ès farà pels vols de Sant Jordi i que aquest any té com a tema central: EL CORATGE. LA VALENTIA. Hem pensat que moltes de les persones que assisteixen als grups Xerrem-Junts es poden sentir identificats amb aquest sentiment.

S’organitza fent parelles de persones on una d’elles té com a llengua pròpia el català (voluntaris de la CAL, d’Òmnium, altres) i l’altra una llengua diferent ( xerraires dels grups del districte, integrants de la Mesa Intercultural, altres ) que llegiran en públic en la llengua original i faran una explicació del poema en català. Aquestes persones prèviament es trobaran, es coneixeran i triaran el poema.

En que consisteix?

Quan ja estiguin constituïdes les parelles, concretaran una cita on la persona que no té com a llengua pròpia el català, proposarà un poema i explicarà a la seva parella perquè l’ha triat, que significa per ell/a, quina importància té, qui és l’autor/a o bé simplement explicarà el contingut del poema en català.

Un cop traduït o explicat, es practica la seva lectura, l’interesant és que la persona que té el català com a llengua pròpia llegeixi el poema en la llengua original del o la xerraira i el seu company o companya expliqui el contingut del poema en català. Per això ès del tot imprescindible que es trobin en algun moment per a fer la preparació i s’ajudin mútuament.

Per finalitzar el recital, tot el públic assistent llegirà un mateix poema en català, en aquesta ocasió serà ” NO ÉS AIXÒ, COMPANYS” d’en Lluis Llach.

Qui hi participarà ?

Els i les xerraires dels grups XERREM i JUNTS del districte de Sants-Montjuïc que, faran parella amb els voluntaris d’Òmnium i del Parlem i altres persones que n’estiguin interessades, perquè la finalitat primordial d’aquesta activitat és, la cohesió social.

Com serà el recital?

  • S’obrirà amb una breu explicació de perquè es fa “A Tota Veu”
  • Parlaments molt breus. Intervindran Jordi Esteban de la CAL i director del programa Xerrem i Jordi Redondo President de la Junta d’Òmnium Sants- Monjuïc.

* Abans de començar es repartirà a tothom que hi assisteixi un programa de mà.

  • Durant la primera part es llegexiran i explicaran els poemes preparats per un grup de parelles que seran presentades per una xerraira/e. Cada parella disposarà d’un minut i mig /dos.
  • Es farà un descans per prendre alguna cosa al bar i xerrar
  • A la segona part les parelles restants llegiran i explicaran els seus poemes, presentats també per un xerraire/a.

Compartir: