Es presenta la cooperativa d’habitatge de Can Batlló

Dissabte al matí es va presentar la cooperativa d’habitatge de Can Batlló. Es tracta d’una cooperativa de cessió, una fórmula amb la qual “la cooperativa sempre manté la propietat tant de l’edifici com de l’habitatge”. La previsió és construir 31 habitatges i en aquests moments ja hi han entre 10 i 11 persones interessades en participar-hi.

Dissabte al matí es va presentar la cooperativa d’habitatge de Can Batlló. Es tracta d’una cooperativa de cessió, una fórmula amb la qual  “la cooperativa sempre manté la propietat tant de l’edifici com de l’habitatge”, explica l'Hernán, un dels promotors de la cooperativa bordetenca. Així les persones que hi viuen són com “una mena de llogaters indefinits dels seus pisos”, diu.

En la presentació es va donar a conèixer la primera proposta tècnica i de l’estructura de funcionament de la cooperativa amb la intenció de difondre el projecte i animar a més persones a formar-ne part: “La idea és implicar el màxim de persones perquè quants més siguem més ràpid ho farem tot.” La previsió és construir 31 habitatges i en aquests moments són entre 10 i 11 persones interessades en participar del projecte.

La cooperativa d’habitatge és la tercera pota d’un projecte, el de Can Batlló, que es va crear amb la idea que tingués tres dimensions: econòmica, cultural i d’habitatge. “Teníem molt clar que Can Batlló no només havia de tenir aquest espai cultural sinó que també havia de cobrir altres àmbits de les necessitats dels veïns de la Bordeta”. Per això han estat treballant en la promoció d’empreses d’economia social i han abordat la qüestió de l’habitatge que segons diu Hernán: “Creiem que és un problema central.”

presentaciocooperativahabitatgecanbatllogenerde2014-01

presentaciocooperativahabitatgecanbatllogenerde2014-02

presentaciocooperativahabitatgecanbatllogenerde2014-03

presentaciocooperativahabitatgecanbatllogenerde2014-05

presentaciocooperativahabitatgecanbatllogenerde2014-06