En resposta a Joan Sanromà

Vicenç Larrotcha, veí de la Marina

En resposta a Joan Sanromà

Sense ànims d’entrar en polèmica amb el senyor Joan Sanromà, la informació que em va arribar mentre s’acabava l’Assemblea de l’Unió d’Entitats, causa de que no pogués estar a les consultives com ens hagués agradat, va ser en el sentit que esmento amb el meu article. Concretament: S’ha dit a les consultives que esteu les entitats a favor del nom proposat (inclòs el del Moviment Obrer). Consultats per assegurar-me, a dos altres assistents a dites consultives, van ratificar-me la primera informació rebuda i tenen tots ells tota la meva credibilitat per tractar-se de persones de diferents sensibilitats polítiques o veïnals i de comprovada honradesa.

En base a les informacions rebudes vaig escriure aquell article, on expressava la opinió de les entitats veïnals de la Marina. De collita pròpia, només hi havia la frase on expressava que no m’agraden els noms de caire dogmàtic i que potser podia haver-me estalviat.

No puc rectificar doncs per precaució, els hem tornat a preguntar i és reafirmen en la informació que ens van proporcionar en el seu moment. D’haver estat errat no em caurien els anells en rectificar. La nostra oposició com entitats veïnals no és tant al nom, que ha molts agradarà i a alguns altres potser no. La oposició és a la imposició, no consultar al veïnat i les seves entitats, donar per valida que l’opinió legitima d’entitats afins és la de totes les entitats veïnals. Totes elles plurals i on conviuen diferents sensibilitats. No donar peu a que és presentin alternatives que poden ser tant o més legitimes dins del context de la nostra memòria històrica que el proposat. La memòria històrica de la Marina per molts és molt més amplia que només l’obrerisme i les seves legitimes lluites, afortunadament.

Després del resultat de la votació sobre aquest punt concret al Consell Plenari del Districte, en que es va rebutjar la imposició, cal que: Esmenem errors, per part del govern municipal i també potser nostres. Obrim un procés participatiu on els veïns de la Marina i només els veïns de la Marina facin les seves propostes de nom, en el que el del Moviment Obrer estic segur que tindrà un lloc destacat i amb moltes possibilitats de ser l’escollit, però també ho poden ser d’altres.

Diguem la nostre opinió. Fem propostes. Escollim en una consulta neta, clara i transparent. Si la plaça porta anys sense nom tampoc ve de dos o tres mesos més. De ser el nom en principi volgut imposar, finalment l’escollit per el veïns, podrem dir orgullosos a la Marina: el nom no ens l’han imposat. L’hem escollit.

Per part meva dono per tancada la polèmica.

Compartir: