El veïnat presenta 2.000 signatures per la reobertura del CAP Carreras Candi durant el Consell de Barri de Sants-Badal

Comença una nova ronda de consells de barri al Districte de Sants-Montjuïc. Sants-Badal ha estat el primer a celebrar el seu, i ho va fer dimarts al vespre a la Fundació Jordi Sierra i Fabra. Durant el consell també es va presentar el projecte d'equipaments que hi haurà al carrer Roger amb Juan de Sada. [[Vegeu fotos i video]]

El veïnat presenta 2.000 signatures per la reobertura del CAP Carreras Candi durant el Consell de Barri de Sants-Badal

Comença una nova ronda de consells de barri al Districte de Sants-Montjuïc. Sants-Badal ha estat el primer a celebrar el seu, i ho va fer dimarts al vespre a la Fundació Jordi Sierra i Fabra. Durant gairebé dues hores, els veïns van ser informats, novament, del tancament definitiu del CAP Carreras Candi, i des del Districte van insistir que “el tancament en plenes vacances va ser una urgència per necessitat degut als fets que es van produir” deia Àngels Boix, consellera del barri de Sants-Badal. Davant la clausura, els veïns que estan en contra d’aquesta, s’han mobilitzat fent una recollida de dues mil signatures que van ser entregades al govern durant el consell “També us suggerim si és possible que l’autobús que va de la Bordeta al CAP de Sants podria agafar usuaris del barri”, afegia Carme Menédez, representant de la campanya de recollida de signatures. En aquest sentit, Boix va assegurar que “actualment, els carrers del barri de Sants-Badal dificulten que hi hagi un bus petit”.

Per la seva banda, la regidora del Districte de Sants-Montjuïc va informar que s’estan realitzant reunions per impulsar una mesura que “identifiqui diversos espais del barri on posar una mirada més específica des del vessant de seguretat i convivència”, referint-se a la plaça Olivereta on es preveu concentrar el principal focus d’aquest pla.

Més tard, es va informar dels dos principals projectes que s’estan executant al barri de Sants-Badal. Per una part, els equipaments que hi haurà al carrer Roger amb Juan de Sada. Miquel Àngel Valdueza, responsable tècnic del Districte de Sants-Montjuïc va assegurar que “la previsió està força clara dels equipaments que volem construir”. Tot indica que hi haurà una escola bressol amb una planta baixa i un pati; uns vestuaris i una sala d’infància que anirà annexionada entre l’escola i el poliesportiu. Paral·lelament, Valdueza va informar que “estem traient a concurs la redacció del projecte del poliesportiu i de l’escola bressol”. També està previst que hi hagi un casal de barri. Aviat es farà l’exposició pública, se seleccionarà l’empresa adjudicatària després de Nadal, i al voltant de la Setmana Santa es començarien les obres que duraran uns 15 mesos. Per una altra part, el tècnic va informar del projecte d’urbanització del carrer Càceres, Casteràs i Sant Frederic que millorarà l’espai públic, seran de plataforma única amb prioritat pels vianants i amb arbres. Les obres començaran quan acabin les festes de Nadal, al gener, i tindran una durada de 9 mesos.

En el tram final de l’acte, es va aprofundir sobre els serveis socials i el projecte RADARS als nostres barris. “Va enfocat a les persones que viuen soles i que no volen estar-ho, i amb aquest projecte es detecta, a través d’entitats i comerços, aquest tipus de situacions”, comentava l’Àngela, professional de l’àmbit de serveis socials de Numància, que va alertar de l’augment de la taxa de població gran al districte de Sants-Montjuïc i de com es responen les necessitats d’aquest col·lectiu a partir de l’atenció individualitzada i grupal. Per acabar, els veïns van demanar al Districte trobar una solució al soroll que ocasionen alguns joves amb patins a la plaça Olivereta, i d’altres van expressar la insatisfacció en la neteja d’alguns carrers del barri.

 

Clicant al reproductor podeu veure el video de tot el Consell de Barri sencer:

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-01

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-02

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-03

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-04

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-05

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-10

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-06

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-07

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-08

conselldebarridesantsbadal25octubrede2016-09

Compartir: