Els edificis, carrers i botigues històriques de Sants en una nova exposició a les Cotxeres

Dimarts es va inagurar aquesta exposició de la Colla del Pinzell, formada per 49 quadres que immortalitzen espais com els Jardins de Can Mantega, el Parc de l'Espanya Industrial, la plaça d'Osca, les Cotxeres, Can Batlló o la parròquia del Sant Àngel Custodi. [[Vegeu reportatge fotogràfic]]

Els Jardins de la Rambla de Sants, els Jardins de Can Mantega, el Parc de l'Espanya Industrial, la plaça d'Osca, les Cotxeres de Sants, Can Batlló, la parròquia del Sant Àngel Custodi o la Font Màgica de Montjuïc són alguns dels espais que la Colla del Pinzell ha volgut immortalitzar amb la nova exposició "Sants: vapors, botigues i edificis històrics", inaugurada dimarts al vespre a la sala Lluïsa Franch del centre cívic de les Cotxeres de Sants, i que estarà oberta fins al pròxim 29 de juliol.

La Colla del Pinzell és una associació formada per 36 membres aficionats al dibuix i la pintura, formats en diverses escoles i tallers. El col·lectiu va néixer fa cinc anys, i des de fa uns anys organitzen exposicions arreu de la ciutat, amb la finalitat de cercar racons poc coneguts dels barris. "Aquesta exposició és un treball de camp que vam fer l'estiu passat. Vam visitar diversos llocs del barri de Sants, vam prendre apunts i a partir d'aquí van sortir els 49 quadres que trobem avui exposats", explicava en Joan Codina, coordinador de la Colla del Pinzell.

Les obres exposades han estat elaborades a partir de tècniques de pastel, acrílic, oli i aquarel·les. En molts casos s'observen edificis històrics i botigues del barri, algunes de les quals ja no existeixen, com és el cas de l'Hivernacle de Sants. Fins i tot, un dels quinze participants en l'exposició ha preferit retratar la cantatriu santsenca, Núria Feliu.

En Josep Maria Calafell, un dels artistes santsencs parlava de les seves tres obres, referint-se a la que retrata la nova imatge dels Jardins de la Rambla de Sants i la que mostra la vaqueria que hi ha al número 141 del carrer de Sants. També ha volgut plasmar els Jardins de Can Mantega, amb algun element inexistent en la realitat: "Pintant m'ho passo molt bé i encara més si el que pinto és el meu barri.", confessava.

Finalment, la Carmen Mahía, també santsenca, ha participat dibuixant la torre del campanar de la seu del Districte de Sants-Montjuïc. Ho ha fet en dues versions, una de dia i l'altra de nit. Aquesta última l'ha fet amb la tècnica back light i eines digitals. "Encara que treballem molt, com que fem art al meu barri i coneixem persones de diferents punts de Barcelona, n'estic molt contenta.", esmentava.

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-25

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-01

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-02

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-03

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-04

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-05

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-06

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-07

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-08

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-09

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-10

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-11

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-12

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-13

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-14

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-15

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-16

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-17

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-18

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-19

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-20

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-21

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-22

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-23

inauguracioexposiciopinturescotxeresdesantsjuliolde2017-24