Els partits polítics santsencs comencen a elegir les seves conselleres i consellers de Districte

La quarta setmana de juliol està previst que es constitueixi el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc, molt probablement el 23, 24 o 25 de juliol. El PSC ha estat el primer en elegir els seus representats amb Albert Deusedes, com a portaveu, i Àngels Boix, Eudosio Gutiérrez i Maribel Sánchez com a conselleres.

Els partits polítics santsencs comencen a elegir les seves conselleres i consellers de Districte

La quarta setmana de juliol està previst que es constitueixi el Consell Plenari del Districte de Sants-Montjuïc, aquest primer plenari de la legislatura se celebrarà molt probablement el 23, 24 o 25 de juliol. És per això, que els diferents partits polítics santsencs i les seves assemblees i agrupacions locals s’apressen aquests dies per escollir quines seran les seves conselleres, consellers i portaveus al Districte.

Barcelona en Comú serà el partit que ha d’escollir més consellers, un total de sis. Esther Pérez, consellera portaveu en funcions dels comuns, recorda que tindran els noms dels consellers entre el 19 i el 22 de juliol, i explica que l’elecció dels representants es farà a través d’una candidatura paritària de consens. Les tres assemblees de Sants-Montjuïc (Marina, Poble-sec i Sants) faran propostes de candidats i candidates. Amb la gent presentada buscaran els perfils més adequats, i un cop feta la tria de les persones per a la candidatura de consens “hi haurà una votació entre el 16, 17 i 18 de juliol per part de tota la gent inscrita a Barcelona en Comú”.

Des d’Esquerra Republicana, el conseller portaveu en funcions Jordi Fexas, explica que “els consellers s’escullen a través d’un procés de primàries”. El 4 de juliol, els militants del partit podran votar les diferents candidatures, un total de 5, tot i que una d’aquestes places la designa directament les joventuts del partit. També busquen paritat, però davant un nombre imparell, el mínim és tenir dos homes i dues dones. Les persones que podran votar seran militants i simpatitzants del partit.

Per la seva banda, el Partit dels Socialistes de Catalunya ha decidit aquesta setmana mitjançant votació de la militància en assemblea els seus consellers i conselleres. Els santsencs Albert Deusedes, com a portaveu, i Àngels Boix com a consellera repeteixen. A ells s’hi afegeixen Eudosio Gutiérrez del barri del Poble-sec i Maribel Sánchez de la Marina.

A la candidatura de Barcelona pel Canvi – Ciutadans encara no han definit com faran la tria dels seus dos consellers del Districte. Arrel de la ruptura de Manuel Valls amb Ciutadans, queda per determinar quants en pertocarà a cada partit. David Labrador, conseller portaveu en funcions de Ciutadans, recorda que “s’ha de parlar a veure quants consellers de Barcelona pel canvi tocaran a cada districte”. I afegeix que “Ciutadans tindrà representació a Sants-Montjuïc, podria ser que tinguéssim els dos”. I acaba confirmant que “cap el 15 de juliol sabrem les persones que ens representaran”. Els candidats són persones que integren Ciutadans al districte i seran escollides des del partit a nivell de Barcelona.

Per acabar, Junts per Catalunya elegira les seves dues conselleres al Districte en unes eleccions obertes entre els associats del PDeCAT.  Tal i com explica el conseller-portaveu en funcions Sergi Sarri, s’hi pot presentar qualsevol associat del Partit Demòcrata, tot explicant el perquè de la candidatura i guanyant les votacions dels membres de l’assemblea en aquesta primera setmana de juliol. Sarri afegeix que “qualsevol persona militant al partit podrà votar, i sabrem els consellers a partir del dijous 4 de juliol”.

Compartir: